IKEA ontwikkelt nu ook een echte 'bug burger'

IKEA ontwikkelt nu ook een echte 'bug burger'

IKEA ontwikkelt nu ook een echte 'bug burger'
SPACE10 by Ikea

SPACE10, het innovatielab van meubelgigant Ikea, komt voor de dag met een gezond alternatief voor de de klassieke hamburger. Het vlees wordt vervangen door rode biet en meelworm. Ook een 'dogless hotdog' zit in de pijplijn.

 

Burger met meelworm

Vorige maand stelde Ikea nog zijn Veggie Dog voor, een veganistische hotdog die vanaf deze zomer ook bij ons te verkrijgen zal zijn. Nu is het de beurt aan de Bug Burger, die een gezonde draai geeft aan de hamburger. De nieuwkomer binnen het foodassortiment van Ikea vervangt rundsvlees door een mix van 100g rode biet, 50g pastinaak, 50g aardappelen en 50g meelworm, de larve van de nachtkever. De Bug Burger wordt geserveerd op een wit broodje, gegarneerd met radijs, rode biet, bessenketchup, een spread van bieslook en een salade mix.

 

Het is niet de eerste keer dat Ikea's innovatielab SPACE10 vegetarische en veganistische alternatieven aan het publiek voorstelt. Enkele jaren geleden kwam het met vegetarische Zweedse balletjes, die inmiddels al wel ingang vonden in het voedingsassortiment in de IKEA-restaurants.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Carrefour gaat So.bio met overname Franse bioketen

20/07/2018

Carrefour onthult zijn biologische ambities met de overname van So.bio, een lokale bioketen met acht winkels in het zuidwesten van Frankrijk. De keten wil graag nationale dekking krijgen.

Burberry ziet 100 miljoen euro in rook opgaan

20/07/2018

Niet iedereen ziet de noodzaak van duurzaamheid in: het Britse modemerk Burberry stookte vorig jaar voor meer dan dertig miljoen euro aan merkproducten op "om te vermijden dat ze in verkeerde handen zouden vallen".

Meer omzet, minder winst voor Sligro

19/07/2018

In de eerste helft van het jaar steeg de omzet van Sligro Food Group met 11% tot 1,1 miljard euro, maar de nettowinst daalde van 26 miljoen naar 25 miljoen euro.

Illy wordt opgevrijd door Douwe Egberts en Nestlé

18/07/2018

Er komt voorlopig geen einde aan de consolidatiebewegingen in de koffiesector. Zowel JAB als Nestlé tonen interesse in het Italiaanse Illycaffè, maar het is niet zeker of de familie het bedrijf wil verkopen.

Kweekvlees tegen 2021 in de winkel?

18/07/2018

De commercialisering van laboratoriumvlees komt een stap dichterbij. Pionier Mosa Meat heeft 7,5 miljoen euro opgehaald voor de bouw van een fabriek die binnen drie jaar een betaalbaar product op de markt zal brengen.

Retailhub x Living Tomorrow: Nieuwe innovatieworkshops op maat

17/07/2018

Wat worden de megatrends van morgen en hoe ziet je strategie er best uit? Neem een frisse innovatiestart met de workshops van retailhub en Living Tomorrow: een gezonde mix van plezier, ontspanning en topeducatie op maat van je bedrijf.