IKEA ontwikkelt nu ook een echte 'bug burger'

IKEA ontwikkelt nu ook een echte 'bug burger'

SPACE10, het innovatielab van meubelgigant Ikea, komt voor de dag met een gezond alternatief voor de de klassieke hamburger. Het vlees wordt vervangen door rode biet en meelworm. Ook een 'dogless hotdog' zit in de pijplijn.

 

Burger met meelworm

Vorige maand stelde Ikea nog zijn Veggie Dog voor, een veganistische hotdog die vanaf deze zomer ook bij ons te verkrijgen zal zijn. Nu is het de beurt aan de Bug Burger, die een gezonde draai geeft aan de hamburger. De nieuwkomer binnen het foodassortiment van Ikea vervangt rundsvlees door een mix van 100g rode biet, 50g pastinaak, 50g aardappelen en 50g meelworm, de larve van de nachtkever. De Bug Burger wordt geserveerd op een wit broodje, gegarneerd met radijs, rode biet, bessenketchup, een spread van bieslook en een salade mix.

 

Het is niet de eerste keer dat Ikea's innovatielab SPACE10 vegetarische en veganistische alternatieven aan het publiek voorstelt. Enkele jaren geleden kwam het met vegetarische Zweedse balletjes, die inmiddels al wel ingang vonden in het voedingsassortiment in de IKEA-restaurants.