Impossible Foods wil vers kapitaal ophalen

Impossible Foods wil vers kapitaal ophalen
Shutterstock.com

Impossible Foods, fabrikant van de plantaardige Impossible Burger, is in gesprek met investeerders over een nieuwe kapitaalronde. Het bedrijf overweegt zelfs een beursgang.

 

Beursgang op komst?

Impossible Foods zou via de nieuwe fondsenwervingsronde tussen 300 en 400 miljoen dollar (270 tot 360 miljoen euro) willen ophalen, melden ingewijden aan Reuters. Die plannen kunnen wel nog aangepast worden op basis van feedback van investeerders. De kapitaalronde zou ook de voorbode van een beursgang kunnen zijn, die er mogelijk volgend jaar al komt.

 

"We moeten elke optie overwegen om onze groei op lange termijn te stimuleren. We hebben echter geen plannen of timing aangekondigd met betrekking tot een beursgang", zei een woordvoerster van Impossible Foods, die weliswaar weigerde commentaar te geven op de mogelijke nieuwe kapitaalronde. Het bedrijf, met als geldschieters risicokapitaalinvesteerders Khosla Ventures en Horizons Ventures en verder beroemdheden als tennisster Serena Williams en zangeres Katy Perry, heeft in verschillende rondes tot dusver 777 miljoen dollar (700 miljoen euro) opgehaald op de particuliere markt.

 

Profiteren van momentum

Het Californische bedrijf probeert te profiteren van de groeiende vraag naar vleesalternatieven. Concurrent Beyond Meat zag de waarde van zijn aandelen immers meer dan verdrievoudigen sinds de beursgang in mei en is nu ongeveer 4,8 miljard dollar (4,3 miljard euro) waard.

 

De wereldwijde markt van vleesvervangers genereerde in 2018 een omzet van 4,2 miljard dollar (3,8 miljard euro) en zal, volgens een rapport van Research on Global Markets, over vier jaar zelfs 6,1 miljard dollar (5,5 miljard euro) waard zijn.