Intermarché Waregem wordt Carrefour market | RetailDetail

Intermarché Waregem wordt Carrefour market

Intermarché Waregem wordt Carrefour market

De Musketiers sluiten het hoofdstuk Vlaanderen definitief af: de laatste vestiging van Intermarché ten noorden van de taalgrens gaat dicht. Begin 2017 neemt Carrefour de zaak over. 

Franchisewinkel

De supermarkt van 1900 m² aan de Hippodroomstraat (Zuiderlaan) in Waregem sluit in januari de deuren en wordt daarna een Carrefour market, die in franchise wordt uitgebaat. Dat bevestigt Carrefour-woordvoerder Baptiste Van Outryve. Welke franchisenemer het wordt, wil hij nog niet zeggen zolang de contracten niet definitief zijn getekend.

 

Intermarché had naast Waregem ook Vlaamse vestigingen in Adegem en Wetteren, maar die zijn al langer dicht. Tot een doorbraak boven de taalgrens kwam het immers nooit en de beslissing om Waregem op te geven, komt dan ook niet als een verrassing. De Musketiers kunnen zich nu concentreren op hun iets meer dan zeventig winkels in het Franstalige landsgedeelte. 

 

Overigens is Waregem een drukbezet gebied wat supermarkten betreft: Carrefour heeft er al een hypermarkt en een market (allebei buiten het centrum) en ook Lidl en Spar hebben er twee vestigingen. Verder zijn AD Delhaize, Aldi en Colruyt er aanwezig. De Intermarché stond al sinds november 2014 over te nemen en geruchten waren dan ook niet van de lucht: die spraken wel eerst over Lidl als mogelijke overnemer, dan over Albert Heijn

 

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Carrefour gaat So.bio met overname Franse bioketen

20/07/2018

Carrefour onthult zijn biologische ambities met de overname van So.bio, een lokale bioketen met acht winkels in het zuidwesten van Frankrijk. De keten wil graag nationale dekking krijgen.

Meer omzet, minder winst voor Sligro

19/07/2018

In de eerste helft van het jaar steeg de omzet van Sligro Food Group met 11% tot 1,1 miljard euro, maar de nettowinst daalde van 26 miljoen naar 25 miljoen euro.

Illy wordt opgevrijd door Douwe Egberts en Nestlé

18/07/2018

Er komt voorlopig geen einde aan de consolidatiebewegingen in de koffiesector. Zowel JAB als Nestlé tonen interesse in het Italiaanse Illycaffè, maar het is niet zeker of de familie het bedrijf wil verkopen.

Kweekvlees tegen 2021 in de winkel?

18/07/2018

De commercialisering van laboratoriumvlees komt een stap dichterbij. Pionier Mosa Meat heeft 7,5 miljoen euro opgehaald voor de bouw van een fabriek die binnen drie jaar een betaalbaar product op de markt zal brengen.

Aldi zet in op hernieuwbare energie

17/07/2018

Aldi Nord publiceerde zopas een ambitieus internationaal klimaatbeleid: de retailer wil de uitstoot van broeikasgassen met 40% terugdringen tegen 2021 en onthult in zijn tweede duurzaamheidsrapport enkele sprekende cijfers.

Nog flink wat groeipotentieel voor discounters in West-Europa

16/07/2018

Ondanks overbewinkeling in heel wat Europese markten plannen discounters tegen 2023 tien miljoen vierkante meter bijkomende winkeloppervlakte op het continent. Ook in zogenaamd verzadigde markten als de Duitse en de Britse liggen er mooie groeikansen, meent LZ Retailytics.