Investeringsfonds Colony Capital trekt zich terug uit Carrefour

Investeringsfonds Colony Capital trekt zich terug uit Carrefour

Het investeringsfonds Colony Capital heeft zijn aandelen in supermarktbedrijf Carrefour van de hand gedaan. Ongeveer tien jaar geleden investeerde het fonds in Carrefour en tot voor kort had het ongeveer 5 procent van de aandelen in handen.

Joint venture

In 2012 bezat Colony Capital nog meer dan 8% van de aandelen van de grootste Europese retailer, maar sindsdien heeft het zijn aandeel stelselmatig afgebouwd. Vrijdag werden dan de laatste 5% van de hand gedaan. Colony Capital bepaalde jarenlang het beleid bij Carrefour, in samenspraak met de Groupe Arnault, die nog steeds bijna 9% van de aandelen bezit. De twee partijen stapten oorspronkelijk dan ook als een joint venture in Carrefour, maar besloten in 2013 hun eigen weg te gaan en die joint venture op te splitsen.

 

Het vertrekt van Colony Capital past wel volledig binnen de strategie van het fonds, dat zich meestal na ongeveer tien jaar terugtrekt uit een bedrijf. Zo verkocht het onlangs ook nog zijn aandelen in het Franse bedrijf voor financiële diensten, Edenred.

 

Carrefour is momentele ook bezig met de zoektocht naar een nieuwe CEO, aangezien het mandaat van huidig CEO Georges Plassat in mei 2018 ten einde loopt.