Investeringsfonds Colony Capital trekt zich terug uit Carrefour | RetailDetail

Investeringsfonds Colony Capital trekt zich terug uit Carrefour

Investeringsfonds Colony Capital trekt zich terug uit Carrefour

Het investeringsfonds Colony Capital heeft zijn aandelen in supermarktbedrijf Carrefour van de hand gedaan. Ongeveer tien jaar geleden investeerde het fonds in Carrefour en tot voor kort had het ongeveer 5 procent van de aandelen in handen.

Joint venture

In 2012 bezat Colony Capital nog meer dan 8% van de aandelen van de grootste Europese retailer, maar sindsdien heeft het zijn aandeel stelselmatig afgebouwd. Vrijdag werden dan de laatste 5% van de hand gedaan. Colony Capital bepaalde jarenlang het beleid bij Carrefour, in samenspraak met de Groupe Arnault, die nog steeds bijna 9% van de aandelen bezit. De twee partijen stapten oorspronkelijk dan ook als een joint venture in Carrefour, maar besloten in 2013 hun eigen weg te gaan en die joint venture op te splitsen.

 

Het vertrekt van Colony Capital past wel volledig binnen de strategie van het fonds, dat zich meestal na ongeveer tien jaar terugtrekt uit een bedrijf. Zo verkocht het onlangs ook nog zijn aandelen in het Franse bedrijf voor financiële diensten, Edenred.

 

Carrefour is momentele ook bezig met de zoektocht naar een nieuwe CEO, aangezien het mandaat van huidig CEO Georges Plassat in mei 2018 ten einde loopt.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

H&M brengt eigen hersteldienst naar winkels

21/06/2018

H&M introduceert een nieuw concept: in de afdeling Take Care van sommige winkels kun je kleren laten herstellen of personaliseren. Zowel in de gloednieuwe winkel in Parijs als in het vlaggenschip in Hamburg is al een hersteldienst te vinden.

Supermarkten scoren barslecht in onderzoek Oxfam Novib

21/06/2018

De vijf grootste supermarktketens in Nederland (Albert Heijn, Jumbo, Lidl, Aldi en PLUS) houden de economische uitbuiting van mensen die in ontwikkelingslanden ons voedsel produceren, in stand. Dat zegt Oxfam Novib in een vandaag verschenen rapport.

Frankrijk plant taks op e-commerce

21/06/2018

Online bestellingen zouden duurder kunnen worden voor Franse consumenten: een nieuw wetsvoorstel voorziet een taks van 1 tot 2% op de verkoopprijs, in functie van de afstand die een product heeft afgelegd.

Avontuurlijke bierliefhebbers vormen uitdaging voor kleine brouwers

20/06/2018

Wereldwijd blijft de consumptie van ‘craft beer’ flink stijgen, maar merktrouw is voor de liefhebbers van artisanale speciaalbieren een erg relatief begrip. Dat betekent een uitdaging voor de producenten.

Colruyt Group presteert beter dan verwacht

19/06/2018

Mede dankzij een sterk eindejaar kon Colruyt Group afgelopen boekjaar zijn marktaandeel opnieuw licht verhogen. Een beetje tegen de verwachtingen in bleven de marges op peil. Ook de onlineactiviteiten deden het goed.

Betalen met Appie bij Albert Heijn

15/06/2018

In Haarlem en Utrecht kunnen shoppers deze zomer bij Albert Heijn betalen met hun Appie-app.  De komende drie maanden voert de keten er een test met kassaloos shoppen, waarbij klanten met de app boodschappen scannen en betalen.