Investeringsfonds Colony Capital trekt zich terug uit Carrefour | RetailDetail

Investeringsfonds Colony Capital trekt zich terug uit Carrefour

Investeringsfonds Colony Capital trekt zich terug uit Carrefour

Het investeringsfonds Colony Capital heeft zijn aandelen in supermarktbedrijf Carrefour van de hand gedaan. Ongeveer tien jaar geleden investeerde het fonds in Carrefour en tot voor kort had het ongeveer 5 procent van de aandelen in handen.

Joint venture

In 2012 bezat Colony Capital nog meer dan 8% van de aandelen van de grootste Europese retailer, maar sindsdien heeft het zijn aandeel stelselmatig afgebouwd. Vrijdag werden dan de laatste 5% van de hand gedaan. Colony Capital bepaalde jarenlang het beleid bij Carrefour, in samenspraak met de Groupe Arnault, die nog steeds bijna 9% van de aandelen bezit. De twee partijen stapten oorspronkelijk dan ook als een joint venture in Carrefour, maar besloten in 2013 hun eigen weg te gaan en die joint venture op te splitsen.

 

Het vertrekt van Colony Capital past wel volledig binnen de strategie van het fonds, dat zich meestal na ongeveer tien jaar terugtrekt uit een bedrijf. Zo verkocht het onlangs ook nog zijn aandelen in het Franse bedrijf voor financiële diensten, Edenred.

 

Carrefour is momentele ook bezig met de zoektocht naar een nieuwe CEO, aangezien het mandaat van huidig CEO Georges Plassat in mei 2018 ten einde loopt.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Britten kunnen kassaloos shoppen bij Sainsbury’s

14/08/2018

Ook bij de Britse supermarktketen Sainsbury’s loopt nu een proefproject met mobiel scannen en betalen: met behulp van hun smartphone kunnen klanten boodschappen doen zonder langs de kassa te hoeven.

HelloFresh gaat toch nog niet voor winst

14/08/2018

Hoewel HelloFresh winst had beloofd voor het einde van dit jaar, geeft de leverancier van maaltijdboxen nu toch de voorkeur aan nieuwe investeringen. Na een sterk tweede kwartaal gaat het bedrijf voor extra groei in de Verenigde Staten.

United Petfood blijft op overnamepad

09/08/2018

United Petfood, fabrikant van honden- en kattenbrokken en hofleverancier van menig huismerk van supermarkten, rijgt de overnames aan elkaar. Een maand na de overname van een Spaanse concurrent doen de Gentenaars dat kunstje nog eens over in Roemenië.

AB InBev wil Afrika aan de drank krijgen

09/08/2018

Het groeipotentieel van AB InBev ligt in Afrika. De brouwerij heeft hoge verwachtingen van het continent: de welvaart en de bevolking, die steeds vaker een biertje lust, groeien er snel. 

Lidl stelt auto’s ter beschikking van shoppers

08/08/2018

“Je eigen wagen voor inkopen”, zo stelt Lidl zijn nieuwe autodeeldienst voor. In samenwerking met Mazda kan je in Duitsland weldra autodelen vanop de parking van Lidl-supermarkten. 

Lagere omzet, hogere winst voor Ahold Delhaize

08/08/2018

Terwijl de omzet van Ahold Delhaize onder druk staat in de Verenigde Staten, bevestigt Delhaize in België de positieve trend die in het eerste kwartaal werd ingezet, met dank aan de tovergroentjes. Online ligt de groep op koers.