Jacobs Douwe Egberts maakt opnieuw winst | RetailDetail

Jacobs Douwe Egberts maakt opnieuw winst

Jacobs Douwe Egberts maakt opnieuw winst

Koffie- en theeproducent Jacobs Douwe Egberts (JDE) heeft vorig jaar opnieuw winst weten te maken. Dat is een fikse verbetering ten opzichte van een jaar eerder, toen het bedrijf een verlies van 245 miljoen leidde.

Groei dankzij overnames

In 2016 kwam de omzet van JDE uit op 5,2 miljard euro, wat het een winst van 82 miljoen euro opleverde. Een jaar eerder werd er nog verlies gemaakt, vooral vanwege de kosten die gepaard gingen met de integratie van de overgenomen koffietak van Mondelez. Dat blijkt uit de cijfers die JDE deponeerde bij de Kamer van Koophandel.

 

Ook de omzet ging er fors op vooruit: in 2015 haalde het bedrijf nog een omzet van vier miljard euro, maar dankzij enkele overnames groeide die in 2016 met meer dan een kwart. Sinds de overname door investeringsbedrijf Joh. A. Benckiser wordt het Nederlandse koffiebedrijf Douwe Egberts dan ook gebruikt als het ideale platform om andere merken binnen te halen. Vorig jaar haalde het zo het Amerikaanse Keurig Green Mountain, de Nieuw-Zeelandse koffieproducent BrewGroup en de Singaporese Super Group binnen.

 

De grootste overname was echter die van de koffiedivisie van Mondelez, waardoor Douwe Egberts in één klap twee keer zo groot werd.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Supermarkten scoren barslecht in onderzoek Oxfam Novib

21/06/2018

De vijf grootste supermarktketens in Nederland (Albert Heijn, Jumbo, Lidl, Aldi en PLUS) houden de economische uitbuiting van mensen die in ontwikkelingslanden ons voedsel produceren, in stand. Dat zegt Oxfam Novib in een vandaag verschenen rapport.

Avontuurlijke bierliefhebbers vormen uitdaging voor kleine brouwers

20/06/2018

Wereldwijd blijft de consumptie van ‘craft beer’ flink stijgen, maar merktrouw is voor de liefhebbers van artisanale speciaalbieren een erg relatief begrip. Dat betekent een uitdaging voor de producenten.

Colruyt Group presteert beter dan verwacht

19/06/2018

Mede dankzij een sterk eindejaar kon Colruyt Group afgelopen boekjaar zijn marktaandeel opnieuw licht verhogen. Een beetje tegen de verwachtingen in bleven de marges op peil. Ook de onlineactiviteiten deden het goed.

Coolblue haalt 311 miljoen euro Belgische omzet

15/06/2018

De Nederlandse elektronicaretailer Coolblue realiseerde vorig jaar in België een recordomzet van 311 miljoen euro. Het bedrijf maakt ook bekend nieuwe, lokale depots te openen voor de uitrol van witgoed in Wallonië. 

Betalen met Appie bij Albert Heijn

15/06/2018

In Haarlem en Utrecht kunnen shoppers deze zomer bij Albert Heijn betalen met hun Appie-app.  De komende drie maanden voert de keten er een test met kassaloos shoppen, waarbij klanten met de app boodschappen scannen en betalen.

Jumbo richt Belgische vennootschap op

13/06/2018

De Nederlandse supermarktketen Jumbo lijkt nu echt op weg naar België: ze heeft immers recent in Antwerpen de vennootschap bvba Jumbo België opgericht.