Jamie Oliver smeert broodjes in Markthal Rotterdam

Jamie Oliver smeert broodjes in Markthal Rotterdam

Jamie Oliver maakt vrijdag 15 mei op Food Revolution Day in Markthal Rotterdam gezonde sandwiches samen met kinderen van de Nieuwe Park Rozenburgschool. Jamie’s Italian neemt namelijk deel aan de wereldwijde actiedag voor gezonde en verse voeding, die dan plaatsvindt in de Wereld van Smaak in de Markthal. 

 

Food Revolution Day

De Engelse kok Jamie Oliver richtte Food Revolution Day drie jaar geleden op om het belang van gezond eten, verse producten en basiskookvaardigheid over te brengen aan de volgende generatie. Food Revolution Day is dan ook een wereldwijde dag van actie om voedseleducatie op het schoolprogramma te krijgen.

 

Duizenden evenementen over de hele wereld benadrukken daarbij het belang van voedseleducatie op scholen. Meer dan 43 miljoen kinderen wereldwijd onder de 5 jaar hebben immers overgewicht of lijden aan obesitas.

 

Vorig jaar vonden er meer dan 10.000 Food Revolution Day-evenementen plaats in 121 landen over de hele wereld en werd het Guinness World Record voor ‘Grootste kookles op 1 dag’ behaald.

Tags: