Jan Linders pocht met recordcijfers | RetailDetail

Jan Linders pocht met recordcijfers

Jan Linders pocht met recordcijfers
Wikimedia

De Limburgse supermarktketen Jan Linders heeft er een recordjaar opzitten. Zowel de omzet als de winst gingen er fors op vooruit, waaruit blijkt dat het nieuwe groeiplan dat vorig jaar werd ingezet zijn vruchten afwerpt.

Groeiplan

De omzet van Jan Linders groeide in 2016 met meer dan 5% naar 392 miljoen euro. Daarop haalde het bedrijf een winst voor rente en belastingen van 9 miljoen euro, een groei van 9% ten opzichte van een jaar eerder.

 

De groei is volgens Jan Linders te danken aan een aantal factoren: zo werden er twee nieuwe supermarkten aangekocht en werden acht van de bijna zestig filialen omgebouwd naar een nieuwe formule, met meer aandacht voor verse groenten.

 

Het supermarktbedrijf ging vorig jaar van start met een nieuw groeiplan voor de komende drie jaar. Die investeringen werpen volgens Jan Linders nu al hun vruchten af, met een vergelijkbare omzetgroei en hogere winstmarges.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Supermarkten scoren barslecht in onderzoek Oxfam Novib

21/06/2018

De vijf grootste supermarktketens in Nederland (Albert Heijn, Jumbo, Lidl, Aldi en PLUS) houden de economische uitbuiting van mensen die in ontwikkelingslanden ons voedsel produceren, in stand. Dat zegt Oxfam Novib in een vandaag verschenen rapport.

Avontuurlijke bierliefhebbers vormen uitdaging voor kleine brouwers

20/06/2018

Wereldwijd blijft de consumptie van ‘craft beer’ flink stijgen, maar merktrouw is voor de liefhebbers van artisanale speciaalbieren een erg relatief begrip. Dat betekent een uitdaging voor de producenten.

Colruyt Group presteert beter dan verwacht

19/06/2018

Mede dankzij een sterk eindejaar kon Colruyt Group afgelopen boekjaar zijn marktaandeel opnieuw licht verhogen. Een beetje tegen de verwachtingen in bleven de marges op peil. Ook de onlineactiviteiten deden het goed.

Coolblue haalt 311 miljoen euro Belgische omzet

15/06/2018

De Nederlandse elektronicaretailer Coolblue realiseerde vorig jaar in België een recordomzet van 311 miljoen euro. Het bedrijf maakt ook bekend nieuwe, lokale depots te openen voor de uitrol van witgoed in Wallonië. 

Betalen met Appie bij Albert Heijn

15/06/2018

In Haarlem en Utrecht kunnen shoppers deze zomer bij Albert Heijn betalen met hun Appie-app.  De komende drie maanden voert de keten er een test met kassaloos shoppen, waarbij klanten met de app boodschappen scannen en betalen.

Jumbo richt Belgische vennootschap op

13/06/2018

De Nederlandse supermarktketen Jumbo lijkt nu echt op weg naar België: ze heeft immers recent in Antwerpen de vennootschap bvba Jumbo België opgericht.