Jan Willem Balk nieuwe managing director Mondelez Benelux | RetailDetail

Jan Willem Balk nieuwe managing director Mondelez Benelux

Jan Willem Balk nieuwe managing director Mondelez Benelux

Jan Willem Balk volgt Marie-Pascale Sire op aan de top van Mondelez Benelux. Sire, die 2,5 jaar aan het hoofd stond van de Beneluxtak van de foodreus, krijgt een nieuwe functie in het West-Europese directieteam.

Great place to grow

Balk is sinds dinsdag aan de slag in zijn nieuwe functie. Voorheen was hij country director voor Nederland, maar die functie is nu de verantwoordelijkheid van Hein Everts.

 

“De afgelopen jaren hebben we de Nederlandse divisie van Mondelez International verder kunnen uitbouwen tot een leidende speler in de snacking markt door een sterke klantenfocus en hoge betrokkenheid van alle medewerkers die de iconische merkenportfolio verder uitbouwen. Ik kijk er erg naar uit om die ervaring ook toe te passen op Benelux-niveau en daarmee voor al onze medewerkers een 'great place to grow' te kunnen zijn”, aldus Jan Willem Balk.

 

Ook Hein Everts is enthousiast over zijn nieuwe functie: “Jan Willem en ik hebben de laatste vijf jaar in nauwe samenwerking vorm gegeven aan Mondelez Nederland en middels een enorme groei met Milka in chocolade en Oreo in biscuits, onze groeidoelstellingen waar weten te maken. Ik ben verheugd om hier als eindverantwoordelijke in Nederland verder invulling aan te kunnen geven en in samenwerking met onze klanten verdere categoriegroei te realiseren.”

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Carrefour gaat So.bio met overname Franse bioketen

20/07/2018

Carrefour onthult zijn biologische ambities met de overname van So.bio, een lokale bioketen met acht winkels in het zuidwesten van Frankrijk. De keten wil graag nationale dekking krijgen.

Meer omzet, minder winst voor Sligro

19/07/2018

In de eerste helft van het jaar steeg de omzet van Sligro Food Group met 11% tot 1,1 miljard euro, maar de nettowinst daalde van 26 miljoen naar 25 miljoen euro.

Illy wordt opgevrijd door Douwe Egberts en Nestlé

18/07/2018

Er komt voorlopig geen einde aan de consolidatiebewegingen in de koffiesector. Zowel JAB als Nestlé tonen interesse in het Italiaanse Illycaffè, maar het is niet zeker of de familie het bedrijf wil verkopen.

Kweekvlees tegen 2021 in de winkel?

18/07/2018

De commercialisering van laboratoriumvlees komt een stap dichterbij. Pionier Mosa Meat heeft 7,5 miljoen euro opgehaald voor de bouw van een fabriek die binnen drie jaar een betaalbaar product op de markt zal brengen.

Aldi zet in op hernieuwbare energie

17/07/2018

Aldi Nord publiceerde zopas een ambitieus internationaal klimaatbeleid: de retailer wil de uitstoot van broeikasgassen met 40% terugdringen tegen 2021 en onthult in zijn tweede duurzaamheidsrapport enkele sprekende cijfers.

Nog flink wat groeipotentieel voor discounters in West-Europa

16/07/2018

Ondanks overbewinkeling in heel wat Europese markten plannen discounters tegen 2023 tien miljoen vierkante meter bijkomende winkeloppervlakte op het continent. Ook in zogenaamd verzadigde markten als de Duitse en de Britse liggen er mooie groeikansen, meent LZ Retailytics.