Japanse Asahi Group wil Grolsh overnemen

Japanse Asahi Group wil Grolsh overnemen

De Japanse bierbrouwer Asahi Group heeft plannen om de biermerken Grolsch en Peroni over te nemen. Die worden door SABMiller van de hand gedaan, zodat de fusie met AB InBev er zonder problemen kan komen.

Grootste brouwer van Japan

Volgens een Japanse krant zou de overname deze week al in kannen en kruiken kunnen zijn. Asahi Group zou 400 miljard yen (3,1 miljard euro) neertellen voor de overname van de twee biermerken. Ze zouden zo in de handen komen van de grootste bierbrouwer in Japan.


Asahi Group is echter niet het enige bedrijf dat belangstelling toont in de overname van Grolsch en Peroni. Eerder werd er ook al gewag gemaakt van interesse uit de hoek van Spaanse bierbrouwer Mahou-San Miguel en ook het investeringsfonds KKR zou wel iets zien in een mogelijke overname. Ook een gezamenlijk bod van Heineken en het Deense Carlsberg werd genoemd als een optie.


SABMiller wil de twee merken van de hand doen, om te voorkomen dat mededingingsautoriteiten bezwaar zouden aantekenen tegen de overname van het drankenconcern door het Belgisch-Braziliaanse AB InBev.

Tags: