John van der Ent nieuwe algemeen directeur Spar Holding | RetailDetail

John van der Ent nieuwe algemeen directeur Spar Holding

John van der Ent nieuwe algemeen directeur Spar Holding
Shutterstock

Sjaak Kranendonk verlaat na negen jaar zijn functie als algemeen directeur bij Spar Holding. Hij wordt bij het supermarktbedrijf opgevolgd door John van der Ent, die eerder al de leiding had over het failliete V&D.

Ervaring

Het vertrekt van de 63-jarige Kranendonk was al langer bekend. Hij had in 2016 een ernstig ongeluk en zijn gezondheid laat het niet meer toe om zijn functie nog ten volle uit te oefenen. “Het lijkt me niet verstandig langer te blijven. Ik kan niet de volle energie opbrengen die nodig is voor de volgende fase”, zegt hij tegen Het Financieele Dagblad.

 

De raad van commissarissen toont alvast veel appreciatie voor het werk dat Kranendonk de voorbije negen jaar bij Spar heeft gevoerd. “De verandering in een winkel met de focus op dagelijkse boodschappen heeft van Spar een succesvolle niche-speler gemaakt en het bedrijf is zeer gezond”, zegt voorzitter Saskia van Walsum in een persbericht. Kranendonk was vooral verantwoordelijk voor heel wat nieuwe concepten binnen Spar, zoals de winkels bij tankstations en de universiteitswinkels.

 

Met Van der Ent heeft Spar nu gekozen voor een ervaren rot in het vak. Hij was bestuursvoorzitter bij V&D in de periode van het faillissement en eerder was hij ook topman bij de Etam Retail Group.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Supermarkten scoren barslecht in onderzoek Oxfam Novib

21/06/2018

De vijf grootste supermarktketens in Nederland (Albert Heijn, Jumbo, Lidl, Aldi en PLUS) houden de economische uitbuiting van mensen die in ontwikkelingslanden ons voedsel produceren, in stand. Dat zegt Oxfam Novib in een vandaag verschenen rapport.

Avontuurlijke bierliefhebbers vormen uitdaging voor kleine brouwers

20/06/2018

Wereldwijd blijft de consumptie van ‘craft beer’ flink stijgen, maar merktrouw is voor de liefhebbers van artisanale speciaalbieren een erg relatief begrip. Dat betekent een uitdaging voor de producenten.

Colruyt Group presteert beter dan verwacht

19/06/2018

Mede dankzij een sterk eindejaar kon Colruyt Group afgelopen boekjaar zijn marktaandeel opnieuw licht verhogen. Een beetje tegen de verwachtingen in bleven de marges op peil. Ook de onlineactiviteiten deden het goed.

Betalen met Appie bij Albert Heijn

15/06/2018

In Haarlem en Utrecht kunnen shoppers deze zomer bij Albert Heijn betalen met hun Appie-app.  De komende drie maanden voert de keten er een test met kassaloos shoppen, waarbij klanten met de app boodschappen scannen en betalen.

Jumbo richt Belgische vennootschap op

13/06/2018

De Nederlandse supermarktketen Jumbo lijkt nu echt op weg naar België: ze heeft immers recent in Antwerpen de vennootschap bvba Jumbo België opgericht.

Carrefour in zee met Google

12/06/2018

De digitale transformatie van retailgroep Carrefour komt in een versnelling door een partnerschap met Google. Franse consumenten zullen kennismaken met nieuwe retailmodellen en koopervaringen, zegt de retailer.