John van der Ent nieuwe algemeen directeur Spar Holding | RetailDetail

John van der Ent nieuwe algemeen directeur Spar Holding

John van der Ent nieuwe algemeen directeur Spar Holding
Shutterstock

Sjaak Kranendonk verlaat na negen jaar zijn functie als algemeen directeur bij Spar Holding. Hij wordt bij het supermarktbedrijf opgevolgd door John van der Ent, die eerder al de leiding had over het failliete V&D.

Ervaring

Het vertrekt van de 63-jarige Kranendonk was al langer bekend. Hij had in 2016 een ernstig ongeluk en zijn gezondheid laat het niet meer toe om zijn functie nog ten volle uit te oefenen. “Het lijkt me niet verstandig langer te blijven. Ik kan niet de volle energie opbrengen die nodig is voor de volgende fase”, zegt hij tegen Het Financieele Dagblad.

 

De raad van commissarissen toont alvast veel appreciatie voor het werk dat Kranendonk de voorbije negen jaar bij Spar heeft gevoerd. “De verandering in een winkel met de focus op dagelijkse boodschappen heeft van Spar een succesvolle niche-speler gemaakt en het bedrijf is zeer gezond”, zegt voorzitter Saskia van Walsum in een persbericht. Kranendonk was vooral verantwoordelijk voor heel wat nieuwe concepten binnen Spar, zoals de winkels bij tankstations en de universiteitswinkels.

 

Met Van der Ent heeft Spar nu gekozen voor een ervaren rot in het vak. Hij was bestuursvoorzitter bij V&D in de periode van het faillissement en eerder was hij ook topman bij de Etam Retail Group.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Britten kunnen kassaloos shoppen bij Sainsbury’s

14/08/2018

Ook bij de Britse supermarktketen Sainsbury’s loopt nu een proefproject met mobiel scannen en betalen: met behulp van hun smartphone kunnen klanten boodschappen doen zonder langs de kassa te hoeven.

HelloFresh gaat toch nog niet voor winst

14/08/2018

Hoewel HelloFresh winst had beloofd voor het einde van dit jaar, geeft de leverancier van maaltijdboxen nu toch de voorkeur aan nieuwe investeringen. Na een sterk tweede kwartaal gaat het bedrijf voor extra groei in de Verenigde Staten.

United Petfood blijft op overnamepad

09/08/2018

United Petfood, fabrikant van honden- en kattenbrokken en hofleverancier van menig huismerk van supermarkten, rijgt de overnames aan elkaar. Een maand na de overname van een Spaanse concurrent doen de Gentenaars dat kunstje nog eens over in Roemenië.

AB InBev wil Afrika aan de drank krijgen

09/08/2018

Het groeipotentieel van AB InBev ligt in Afrika. De brouwerij heeft hoge verwachtingen van het continent: de welvaart en de bevolking, die steeds vaker een biertje lust, groeien er snel. 

Lidl stelt auto’s ter beschikking van shoppers

08/08/2018

“Je eigen wagen voor inkopen”, zo stelt Lidl zijn nieuwe autodeeldienst voor. In samenwerking met Mazda kan je in Duitsland weldra autodelen vanop de parking van Lidl-supermarkten. 

Lagere omzet, hogere winst voor Ahold Delhaize

08/08/2018

Terwijl de omzet van Ahold Delhaize onder druk staat in de Verenigde Staten, bevestigt Delhaize in België de positieve trend die in het eerste kwartaal werd ingezet, met dank aan de tovergroentjes. Online ligt de groep op koers.