Jules Destrooper neemt koekjesfabriek Destrooper&Olivier over

Jules Destrooper neemt koekjesfabriek Destrooper&Olivier over

Koekjesmaker Jules Destrooper neemt zijn provincie-, sector- en bijna-naamgenoot Destrooper&Olivier uit Oostkamp over. D&O is de producent van koekjesmerk Belgian Butters.

Verre neef van de oprichters

Jules Destrooper is met vestigingen in Lo en Ieper, een omzet van 40 miljoen euro en 160 werknemers dubbel zo groot als D&O. Die laatste draait een omzet van 20 miljoen euro met een 80-tal mensen. Pittig detail: ook D&O werd opgericht door een Destrooper: een verre neef van de tak die Jules Destrooper oprichtte. Huidig D&O-eigenaar Bert Destrooper neemt een minderheidsbelang in de groep. Voor de arbeiders van D&O zou er niets veranderen.

 

Met de overname van D&O streeft Emmanuel Blomme, CEO van Jules Destrooper, naar schaalvoordelen en groei van het marktaandeel in het buitenland. D&O is met zijn Belgian Butters vooral actief in de Verenigde Staten, Duitsland, Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk en China. Terwijl Jules Destrooper (sinds april vorig jaar in handen van de holding van de familie Vandemarliere) een premiummerk is, positioneert D&O zijn Belgian Butters in een goedkoper marktsegment.