Jules Destrooper neemt koekjesfabriek D&O over | RetailDetail

Jules Destrooper neemt koekjesfabriek Destrooper&Olivier over

Jules Destrooper neemt koekjesfabriek Destrooper&Olivier over

Koekjesmaker Jules Destrooper neemt zijn provincie-, sector- en bijna-naamgenoot Destrooper&Olivier uit Oostkamp over. D&O is de producent van koekjesmerk Belgian Butters.

Verre neef van de oprichters

Jules Destrooper is met vestigingen in Lo en Ieper, een omzet van 40 miljoen euro en 160 werknemers dubbel zo groot als D&O. Die laatste draait een omzet van 20 miljoen euro met een 80-tal mensen. Pittig detail: ook D&O werd opgericht door een Destrooper: een verre neef van de tak die Jules Destrooper oprichtte. Huidig D&O-eigenaar Bert Destrooper neemt een minderheidsbelang in de groep. Voor de arbeiders van D&O zou er niets veranderen.

 

Met de overname van D&O streeft Emmanuel Blomme, CEO van Jules Destrooper, naar schaalvoordelen en groei van het marktaandeel in het buitenland. D&O is met zijn Belgian Butters vooral actief in de Verenigde Staten, Duitsland, Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk en China. Terwijl Jules Destrooper (sinds april vorig jaar in handen van de holding van de familie Vandemarliere) een premiummerk is, positioneert D&O zijn Belgian Butters in een goedkoper marktsegment.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Ahold Delhaize start digitaal laboratorium in de VS

22/05/2018

De Amerikaanse tak van Ahold Delhaize richt een nieuw bedrijf op dat zich toespitst op digitale innovatie: Peapod Digital Labs wordt een laboratorium voor nieuwe strategieën op het gebied van digitalisering, e-commerce en personalisatie. 

Eigenaar 3i wil Action toch voor zichzelf houden

22/05/2018

Investeerder 3i wil Action dan toch helemaal houden. Hoewel de eigenaar van de discountketen vorige week liet uitschijnen een koper te zoeken voor een deel van zijn participatie in Action, ontkent 3i dat nu.

Carrefour en Tencent openen hightechwinkel in Shanghai

22/05/2018

In het zopas geopende winkelconcept ‘Le Marché’, het eerste resultaat van het recente partnership tussen Carrefour en Tencent, kunnen klanten betalen via gezichtsherkenning aan onbemande check-outs.

Eigenaar wil af van flink stuk van Action

18/05/2018

De eigenaar van Action, investeringsmaatschappij 3i, wil volgend jaar een deel van de discountketen verkopen. De Britten zouden geïnteresseerden zoeken voor een belang van zo’n 35% van de keten.

Holland & Barrett wil veganistische winkels openen

17/05/2018

De Britse gezondheidsketen Holland & Barrett (in de Benelux vroeger Essenza) plant volledig veganistische winkels te openen. Dat is immers een trend waar de keten op moet inpikken, vindt CEO Peter Aldis.

Nestlé op dieet: snoeit verder in suiker, vet en zout

17/05/2018

Nestlé wil nog meer gaan snijden in de suiker-, zout- en vetgehaltes van zijn producten. Zo wil het voedingsconcern inspelen op de wereldwijde vraag naar gezondere voeding.