Jumbo begint donatie-actie voor kerstdiner

Jumbo begint donatie-actie voor kerstdiner

Supermarktketen Jumbo begint vandaag al met de kerstactie "Doe mee en doneer een diner", waarbij klanten gerechten voor het kerstdiner kunnen doneren: dat is vroeger dan voordien, om nog meer donaties te verkrijgen en meer kerstpakketten te kunnen aanbieden.

Doneren voor kerstgerechten

Klanten kunnen de komende drie maanden gerechten voor het kerstdiner doneren en deze in de winkels of online met een coupon afrekenen. Jumbo vult iedere twee aangekochte gerechten aan met een derde gerecht. De supermarktorganisatie werkt voor de donatie-actie samen met organisaties als Voedselbanken Nederland, Het Leger des Heils, VluchtelingenWerk Nederland, het Nationaal Ouderenfonds en Nationale Vereniging de Zonnebloem.

 

In Nederland zijn zo’n 94.000 mensen wekelijks afhankelijk van de voedselbank en leven meer dan één miljoen ouderen maar ook jongeren in eenzaamheid. Nederland telt daarnaast 35.000 daklozen en 1,4 miljoen mensen met een lichamelijke beperking waarvan een deel wel wat hulp kan gebruiken.

 

Vorig jaar heeft Jumbo samen met haar klanten maar liefst 329.750 mensen een kerstdiner kunnen aanbieden. Dit jaar gaat de landelijke campagne echter nog eerder van start, om nog meer donaties te verkrijgen en meer diners te kunnen aanbieden.

Tags: