Jumbo brengt Foodmarkt naar België

Jumbo Foodmarkt Veghel
Foto: Jumbo

Supermarktketen Jumbo gaat ook in België vestigingen van zijn belevingsformule Foodmarkt openen. Een voormalig manager van Delhaize zal de eerste winkel leiden.

 

Winkel met horeca-elementen

Davy Vanhaesendonck, tot nu toe nog winkelmanager van de Delhaize-supermarkt in Melsbroek, zal de eerste Jumbo Foodmarkt in België leiden. Dat maakt hij zelf bekend op zijn LinkedIn-profiel. In september gaat hij van start bij de Nederlandse supermarktketen. Waar en wanneer die nieuwe winkel zal openen, is nog niet bekend.

 

Het nieuws is opmerkelijk, omdat het er tot nu toe op leek dat Jumbo enkel met zijn reguliere supermarktconcept naar België zou komen. Jumbo Foodmarkt is een relatief jonge formule van grote supermarkten die veel versbeleving en horeca-elementen integreren op de winkelvloer. In de winkels zijn koks aan het werk die maaltijden bereiden voor de ogen van het publiek. Klanten kunnen de gerechten bereid meenemen of enkel de ingrediënten om er thuis zelf mee aan de slag te gaan. Ook kan je er ter plaatse eten. De eerste Jumbo Foodmarkt opende in 2013 in Breda, intussen zijn er ook vestigingen in Amsterdam, Goes, Groningen, Leidschendam, Leidsche Rijn, Tilburg en Veghel.

 

Vanhaesendonck werkt sinds 2014 voor Delhaize en leidde de afgelopen jaren verschillende winkels. Dit is zijn volledige boodschap op LinkedIn: "Na 13 fantastische jaren is de tijd rijp voor een nieuwe uitdaging. Ik heb de afgelopen 13 jaar enorm leuke mensen leren kennen, elke collega ben ik immens dankbaar voor de mooie zaken die we op poten hebben gezet. De tijd is echter rijp voor een nieuwe uitdaging... as from september zal ik starten bij Jumbo, waar ik samen met het Jumbo België Team de eerste Foodmarkt in België op de kaart zal zetten. Ik wil Delhaize en elke collega met wie ik de afgelopen jaren mee heb samen gewerkt bedanken, keep up the good work, Delhaize is een prachtig bedrijf! Ik ga deze nieuwe uitdaging aan met ongelofelijk veel energie. Bedankt, bedankt, bedankt voor de ongelofelijke mooie jaren!"


Mogelijk sprak Vanhaesendonck voor zijn beurt: intussen heeft hij de aankondiging alweer verwijderd...