Jumbo claimt vliegende start in 2014 | RetailDetail

Jumbo claimt vliegende start in 2014

Jumbo claimt vliegende start in 2014

Supermarktketen Jumbo zegt zeer sterk te zijn begonnen aan 2014. De onderneming claimt een autonome omzetgroei van liefst 3 procent, wat ver boven het marktgemiddelde zou liggen.

Omzet stijgt flink, winst daalt

Uit het jaarverslag, zoals dat donderdag is gedeponeerd bij de Kamer van Koophandel, blijkt dat Jumbo fors terrein wint op marktleider Albert Heijn, dat volgens recente publicaties net blijkt te kampen met omzetdalingen. De andere supermarktketen van het Jumbo-concern, C1000, blijft iets achter bij het marktgemiddelde.

 

Niet alle nieuws in het jaarverslag is echter positief voor Jumbo: na belastingen daalde de winst licht van 24,1 miljoen euro naar 22,9 miljoen euro. Een eenmalige pensioenlast van 18 miljoen euro had hier evenwel sterke invloed op, zegt financieel directeur Ton van Veen in Het Financieele Dagblad.


Optimisme en tevredenheid bij Jumbo

Jumbo is dan ook buitengewoon tevreden over de resultaten: Van Veen ziet het bovendien als een positief teken dat het sentiment bij ondernemers die moeten ombouwen van C1000 naar Jumbo lijkt te zijn omgeslagen. Enorme omzetdalingen bij een aantal van de eerste omgebouwde winkels maakten veel winkeliers huiverig.

 

Een belangrijke stap voor Jumbo dit jaar is de opening van de eigen websupermarkt. Jumbo gaat zowel werken met bezorging als met losse afhaalpunten en afhaalpunten in supermarkten. In de tweede helft van dit jaar moet het startschot worden gegeven.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Nog flink wat groeipotentieel voor discounters in West-Europa

16/07/2018

Ondanks overbewinkeling in heel wat Europese markten plannen discounters tegen 2023 tien miljoen vierkante meter bijkomende winkeloppervlakte op het continent. Ook in zogenaamd verzadigde markten als de Duitse en de Britse liggen er mooie groeikansen, meent LZ Retailytics.

Delhaize-café siert hoofdkantoor Ahold Delhaize

16/07/2018

Sinds kort is het merk Delhaize sterker aanwezig op het hoofdkantoor van Ahold Delhaize in Zaandam: de retailer opende er een café dat versierd is met stukken uit de rijke geschiedenis van De Leeuw.

Eerste gezonde eetmuur in Amsterdam

13/07/2018

Eind augustus opent in de Kinkerstraat van Amsterdam de Health Food Wall. Goed nieuws voor de liefhebbers van gezonde voeding die een salade boven een kroket verkiezen.

Starbucks wil af van plastic rietjes

12/07/2018

De Amerikaanse koffieketen Starbucks doet vanaf 2020 plastic rietjes in de ban. Een kleine stap voor de koffiefan, maar een grote stap voor het milieu: de koffiegigant gebruikt immers wereldwijd zo’n miljard rietjes per jaar.

AB InBev in tandem met Turkse Efes op Russische markt

12/07/2018

Om het tanende succes op de Russische markt te counteren, heeft AB InBev zijn actitviteiten in het land van Vladimir Poetin ondergebracht in een joint venture met het Turkse Anadolu Efes.

Ondernemers akkoord met einde Emté

11/07/2018

De ondernemers van Emté hebben de overgang van hun keten naar Coop en Jumbo na een stemming goedgekeurd. Waarschijnlijk zullen alle partners de overeenkomst spoedig ondertekenen.