Jumbo claimt vliegende start in 2014

Jumbo claimt vliegende start in 2014

Supermarktketen Jumbo zegt zeer sterk te zijn begonnen aan 2014. De onderneming claimt een autonome omzetgroei van liefst 3 procent, wat ver boven het marktgemiddelde zou liggen.

Omzet stijgt flink, winst daalt

Uit het jaarverslag, zoals dat donderdag is gedeponeerd bij de Kamer van Koophandel, blijkt dat Jumbo fors terrein wint op marktleider Albert Heijn, dat volgens recente publicaties net blijkt te kampen met omzetdalingen. De andere supermarktketen van het Jumbo-concern, C1000, blijft iets achter bij het marktgemiddelde.

 

Niet alle nieuws in het jaarverslag is echter positief voor Jumbo: na belastingen daalde de winst licht van 24,1 miljoen euro naar 22,9 miljoen euro. Een eenmalige pensioenlast van 18 miljoen euro had hier evenwel sterke invloed op, zegt financieel directeur Ton van Veen in Het Financieele Dagblad.


Optimisme en tevredenheid bij Jumbo

Jumbo is dan ook buitengewoon tevreden over de resultaten: Van Veen ziet het bovendien als een positief teken dat het sentiment bij ondernemers die moeten ombouwen van C1000 naar Jumbo lijkt te zijn omgeslagen. Enorme omzetdalingen bij een aantal van de eerste omgebouwde winkels maakten veel winkeliers huiverig.

 

Een belangrijke stap voor Jumbo dit jaar is de opening van de eigen websupermarkt. Jumbo gaat zowel werken met bezorging als met losse afhaalpunten en afhaalpunten in supermarkten. In de tweede helft van dit jaar moet het startschot worden gegeven.

Tags: