Jumbo en Coop mogen Emté inlijven | RetailDetail

Jumbo en Coop mogen Emté inlijven

Jumbo en Coop mogen Emté inlijven
Foto: Jumbo

Supermarktketens Coop en Jumbo hebben van de concurrentieautoriteit ACM groen licht gekregen om concurrent Emté over te nemen. Jumbo moet wel drie winkels verkopen.

 

2019 brengt einde van Emté-formule

Het fiat van de Autoriteit Consument & Markt betekent dat het doek finaal valt over Emté als supermarktformule. Sligro Food Group verkoopt nu definitief 79 Emté-winkels aan Jumbo en 51 vestigingen aan Coop, die de supermarkten gaan ombouwen naar hun eigen formules. Het consortium van Jumbo en Coop neemt ook alle aandelen van Emté Franchise en Emté Vleescentrale over.

 

Wel moet Jumbo op korte termijn drie winkels afstoten: de ACM heeft bepaald dat de concentratie van Jumbo-winkels in een drietal marktgebieden te hoog kan worden, meer bepaald in Veghel, Reusel en Eindhoven. De supermarktketen offert daarom haar winkels aan de Boekt in Veghel en De Markt in Reusel op. Ook voor de Emté-vestiging aan de Ardèchelaan in Eindhoven zoekt Jumbo een koper. Onder die voorwaarde kan de overname doorgaan. Coop heeft zonder nadere voorwaarden akkoord van de ACM gekregen voor de overname.

 

Naar verwachting wordt de transactie op korte termijn afgerond, maar in tussentijd wordt Jaap Tukker, voormalig topman bij Spar Nederland, aangesteld als CEO. De ombouwoperatie moet in de loop van 2019 worden voltooid. Alle stappen worden daarbij afgestemd met de ondernemingsraad en het bestuur van de Emté-ondernemersvereniging, aldus Tukker.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Eerste gezonde eetmuur in Amsterdam

13/07/2018

Eind augustus opent in de Kinkerstraat van Amsterdam de Health Food Wall. Goed nieuws voor de liefhebbers van gezonde voeding die een salade boven een kroket verkiezen.

Starbucks wil af van plastic rietjes

12/07/2018

De Amerikaanse koffieketen Starbucks doet vanaf 2020 plastic rietjes in de ban. Een kleine stap voor de koffiefan, maar een grote stap voor het milieu: de koffiegigant gebruikt immers wereldwijd zo’n miljard rietjes per jaar.

AB InBev in tandem met Turkse Efes op Russische markt

12/07/2018

Om het tanende succes op de Russische markt te counteren, heeft AB InBev zijn actitviteiten in het land van Vladimir Poetin ondergebracht in een joint venture met het Turkse Anadolu Efes.

Ondernemers akkoord met einde Emté

11/07/2018

De ondernemers van Emté hebben de overgang van hun keten naar Coop en Jumbo na een stemming goedgekeurd. Waarschijnlijk zullen alle partners de overeenkomst spoedig ondertekenen.

Jumbo Groep Holding stelt nieuwe directieleden aan

11/07/2018

Jumbo Groep Holding, het bedrijf achter supermarktketen Jumbo, maakte vandaag een aantal wissels bekend in de eigen directie. Jumbo België krijgt Peter Isaac als algemeen directeur, La Place neemt afscheid van Bart van den Nieuwenhof.

Pepsico dankt stijgende omzet aan snacks

10/07/2018

Dranken- en snackreus Pepsico boekte in het tweede kwartaal van dit jaar een lichte omzetstijging van 2,4%. Dat was echter niet te merken aan de nettowinst, die 14% lager uitviel als gevolg van de globale belastinglast.