Jumbo en Coop mogen Emté inlijven

Jumbo en Coop mogen Emté inlijven
Foto: Jumbo

Supermarktketens Coop en Jumbo hebben van de concurrentieautoriteit ACM groen licht gekregen om concurrent Emté over te nemen. Jumbo moet wel drie winkels verkopen.

 

2019 brengt einde van Emté-formule

Het fiat van de Autoriteit Consument & Markt betekent dat het doek finaal valt over Emté als supermarktformule. Sligro Food Group verkoopt nu definitief 79 Emté-winkels aan Jumbo en 51 vestigingen aan Coop, die de supermarkten gaan ombouwen naar hun eigen formules. Het consortium van Jumbo en Coop neemt ook alle aandelen van Emté Franchise en Emté Vleescentrale over.

 

Wel moet Jumbo op korte termijn drie winkels afstoten: de ACM heeft bepaald dat de concentratie van Jumbo-winkels in een drietal marktgebieden te hoog kan worden, meer bepaald in Veghel, Reusel en Eindhoven. De supermarktketen offert daarom haar winkels aan de Boekt in Veghel en De Markt in Reusel op. Ook voor de Emté-vestiging aan de Ardèchelaan in Eindhoven zoekt Jumbo een koper. Onder die voorwaarde kan de overname doorgaan. Coop heeft zonder nadere voorwaarden akkoord van de ACM gekregen voor de overname.

 

Naar verwachting wordt de transactie op korte termijn afgerond, maar in tussentijd wordt Jaap Tukker, voormalig topman bij Spar Nederland, aangesteld als CEO. De ombouwoperatie moet in de loop van 2019 worden voltooid. Alle stappen worden daarbij afgestemd met de ondernemingsraad en het bestuur van de Emté-ondernemersvereniging, aldus Tukker.