Jumbo en La Place starten mogelijk in V&D Groningen

Jumbo en La Place starten mogelijk in V&D Groningen
JPstock / Shutterstock.com

Jumbo en La Place komen mogelijk in het pand van voormalig V&D in het centrum van Groningen. De locatie zou worden gesplitst in een deel voor Jumbo en La Place en een deel voor verhuur aan andere retailers.

 

Eigen entree

De eigenaar van het pand, IEF Capital, voerde hierover eind vorige week vertrouwelijk overleg met de gemeente Groningen en andere partijen, bericht het Dagblad van het Noorden. Het plan is om het pland te splitsen en de entree voor een Jumbo-supermarkt en een La Place-restaurant aan de kant van de Oude Ebbingestraat te maken. Een tweede retailer zou een ingang aan de kant van de Grote Markt krijgen.

 

Als het plan wordt uitgevoerd, beginnen Jumbo en La Place in Groningen aan de eerste concrete samenwerking tussen de twee formules. Jumbo kocht La Place en de externe vestigingen van de restaurants begin dit jaar.

 

V&D Groningen had lange tijd de afdeling kantoorartikelen in het pand aan de Roode Weeshuisstraat ondergebracht. Aldi begon hier vervolgens vijf jaar geleden met een winkel.  

 

Zoektocht naar locaties

Jumbo zoekt gericht naar locaties in en rond de binnenstad van Groningen, zo meldt de krant. De formule wil er verder groeien, vanwege onder meer de openstelling van alle supermarkten op zondag. Jumbo had jarenlang het alleenrecht om te openen op zondag voor de vestiging in de Euroborg in Groningen. Nu supermarkten op zondagen open mogen zijn, is de omzet van Jumbo in de Euroborg gedaald.

 

Ook andere gemeenten zoeken naar nieuwe bestemmingen voor de leegstaande warenhuizen van V&D. Hudson’s Bay heeft nog steeds belangstelling voor de panden, maar wil met zijn formules bij voorkeur in enkele grote steden starten.