Jumbo-franchisenemers maken mee oversteek naar België

Jumbo-vrachtwagen voor leveringen
Foto: Bjoern Wylezich / Shutterstock.com

De Nederlandse supermarktketen Jumbo wil België veroveren, en neemt daar mogelijk zijn eigen soldaten voor mee: verschillende franchisenemers hebben zich al kandidaat gesteld om er winkels te openen.

 

Ook online veel mogelijkheden voor Jumbo

Jumbo weet nog niet of het via franchise van start gaat in België of zich eerst in eigen beheer lanceert. Dat beweert financieel topman Ton van Veen toch bij de collega's van Distrifood. Als de distribiteur voor zelfstandige ondernemers kiest, staan er niettemin al een aantal geïnteresseerden klaar: ook onder de bestaande franchisenemers in Nederland zijn er kandidaten.

 

In België ziet Jumbo ruimte voor meerdere groottes en concepten van de formule, waaronder het meer premium concept Foodmarkt. Ook online spot de grootgrutter nog veel potentieel: “Online is bijvoorbeeld nog niet zo ontwikkeld als hier, daar zien we mogelijkheden”, aldus Van Veen. "Als we in België beginnen, doen we dat in ieder geval met onze eigen identiteit als familiebedrijf. Dus met de 7 Zekerheden”, klinkt het nog. Hij wil daarentegen niet bevestigen dat de keten, zoals wordt gespeculeerd, in Bree van start zal gaan.