Jumbo gaat landelijk folderen | RetailDetail

Jumbo gaat landelijk folderen

Jumbo gaat landelijk folderen

Supermarktketen Jumbo gaat vanaf januari voor het eerst in zijn bestaan landelijk folderen. Het gaat om een maandelijkse folder die huis-aan-huis wordt verspreid in alle gebieden waar Jumbo actief is.

Toegeven aan C1000-ondernemers

De folder gaat twee maandaanbiedingen bevatten en verder de nadruk leggen op de uitgangspunten van de formule, weet Distrifood. Daarmee houdt Jumbo grotendeels vast aan het Every Day Low Pricing-principe waar de formule groot mee is geworden. Door de overname van eerst Super de Boer en daarna C1000 is Jumbo echter actief geworden in steeds meer marktgebieden waar consumenten de uitgangspunten minder goed kennen.

 

De invoering van een folder was ook een belangrijke wens van de C1000-ondernemers, een formule die juist heel sterk op de folder en acties gericht was. De C1000-ondernemers zien na ombouw hun omzet na enkele sterke eerste weken vaak teruglopen, omdat Jumbo niet de messcherpe acties heeft om klanten iedere week naar de winkel te lokken.

 

Jumbo countert dat met de garantie van de laagste prijs in de regio en een reeks andere garanties. Door de economische crisis zijn supermarktklanten echter weer in toenemende mate actiegevoelig. Veel ketens scherpen ook hun actiebeleid aan in regio's waar een C1000 wordt omgebouwd naar Jumbo.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Eerste gezonde eetmuur in Amsterdam

13/07/2018

Eind augustus opent in de Kinkerstraat van Amsterdam de Health Food Wall. Goed nieuws voor de liefhebbers van gezonde voeding die een salade boven een kroket verkiezen.

Starbucks wil af van plastic rietjes

12/07/2018

De Amerikaanse koffieketen Starbucks doet vanaf 2020 plastic rietjes in de ban. Een kleine stap voor de koffiefan, maar een grote stap voor het milieu: de koffiegigant gebruikt immers wereldwijd zo’n miljard rietjes per jaar.

AB InBev in tandem met Turkse Efes op Russische markt

12/07/2018

Om het tanende succes op de Russische markt te counteren, heeft AB InBev zijn actitviteiten in het land van Vladimir Poetin ondergebracht in een joint venture met het Turkse Anadolu Efes.

Ondernemers akkoord met einde Emté

11/07/2018

De ondernemers van Emté hebben de overgang van hun keten naar Coop en Jumbo na een stemming goedgekeurd. Waarschijnlijk zullen alle partners de overeenkomst spoedig ondertekenen.

Jumbo Groep Holding stelt nieuwe directieleden aan

11/07/2018

Jumbo Groep Holding, het bedrijf achter supermarktketen Jumbo, maakte vandaag een aantal wissels bekend in de eigen directie. Jumbo België krijgt Peter Isaac als algemeen directeur, La Place neemt afscheid van Bart van den Nieuwenhof.

Pepsico dankt stijgende omzet aan snacks

10/07/2018

Dranken- en snackreus Pepsico boekte in het tweede kwartaal van dit jaar een lichte omzetstijging van 2,4%. Dat was echter niet te merken aan de nettowinst, die 14% lager uitviel als gevolg van de globale belastinglast.