Jumbo gaat nieuw hoofdkantoor bouwen | RetailDetail

Jumbo gaat nieuw hoofdkantoor bouwen

Jumbo gaat nieuw hoofdkantoor bouwen

Jumbo Supermarkten gaat een nieuw hoofdkantoor bouwen in Veghel, op dezelfde locatie als het huidige kantoor. Volgens Jumbo is de bouw noodzakelijk na de groei die het bedrijf doormaakt na de overname van C1000.

Grote groei dankzij C1000

"Er zitten te veel mensen in het kantoor", vat formuledirecteur Colette Cloosterman-Van Eerd het simpel samen bij het Brabants Dagblad. De keten kiest er wel voor om in Veghel te blijven, waar het haar roots heeft, terwijl een meer centrale ligging in Nederland misschien een meer voor de hand liggende optie zou zijn.

 

2013 was een zeer bewogen jaar voor Jumbo, dat dankzij de overname van C1000 groeide naar de tweede plaats in Nederland met een marktaandeel van 20,7 procent. Daarnaast ging ook de Jumbo Foodmarkt in primeur in Breda: een totaal nieuw concept dat met een oppervlakte van 6.000 m² vijf keer groter is dan de gemiddelde Jumbo.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Meer omzet, minder winst voor Sligro

19/07/2018

In de eerste helft van het jaar steeg de omzet van Sligro Food Group met 11% tot 1,1 miljard euro, maar de nettowinst daalde van 26 miljoen naar 25 miljoen euro.

Illy wordt opgevrijd door Douwe Egberts en Nestlé

18/07/2018

Er komt voorlopig geen einde aan de consolidatiebewegingen in de koffiesector. Zowel JAB als Nestlé tonen interesse in het Italiaanse Illycaffè, maar het is niet zeker of de familie het bedrijf wil verkopen.

Kweekvlees tegen 2021 in de winkel?

18/07/2018

De commercialisering van laboratoriumvlees komt een stap dichterbij. Pionier Mosa Meat heeft 7,5 miljoen euro opgehaald voor de bouw van een fabriek die binnen drie jaar een betaalbaar product op de markt zal brengen.

Aldi zet in op hernieuwbare energie

17/07/2018

Aldi Nord publiceerde zopas een ambitieus internationaal klimaatbeleid: de retailer wil de uitstoot van broeikasgassen met 40% terugdringen tegen 2021 en onthult in zijn tweede duurzaamheidsrapport enkele sprekende cijfers.

Nog flink wat groeipotentieel voor discounters in West-Europa

16/07/2018

Ondanks overbewinkeling in heel wat Europese markten plannen discounters tegen 2023 tien miljoen vierkante meter bijkomende winkeloppervlakte op het continent. Ook in zogenaamd verzadigde markten als de Duitse en de Britse liggen er mooie groeikansen, meent LZ Retailytics.

Delhaize-café siert hoofdkantoor Ahold Delhaize

16/07/2018

Sinds kort is het merk Delhaize sterker aanwezig op het hoofdkantoor van Ahold Delhaize in Zaandam: de retailer opende er een café dat versierd is met stukken uit de rijke geschiedenis van De Leeuw.