Jumbo heeft nieuwe regeling voor logistieke medewerkers | RetailDetail

Jumbo heeft nieuwe regeling voor logistieke medewerkers

Jumbo heeft nieuwe regeling voor logistieke medewerkers
Foto: Bjoern Wylezich / Shutterstock.com

Supermarktgroep Jumbo heeft een akkoord bereikt over de inhoud van de Arbeidsvoorwaardenregeling Logistiek. Die AVR Logistiek geldt als vervanging van de cao Jumbo Logistiek, die op 1 april 2017 afliep.

 

Twee maanden van intensief onderhandelen

De nieuwe arbeidsvoorwaardenregeling heeft een looptijd van vijf jaar en vervangt de vorige cao voor logistieke medewerkers van Jumbo. Aan het akkoord gingen twee maanden van intensief onderhandelen vooraf, maar nu heeft de supermarktketen overeenstemming bereikt met de centrale ondernemingsraad en de ondernemingsraad supply chain.

 

Volgens Jumbo zijn de nieuwe afspraken beter dan die van de cao en behoort de regeling “tot de beste in de sector”. De AVR zal de loonlijn en -ontwikkeling van de cao levensmiddelenbranche volgen. Ook zijn er afspraken gemaakt over het behoud van toeslagen voor werken op onregelmatige tijden en in het weekend.

 

Aanvullende afspraken zijn nog gemaakt over opleidingen, gezondheid en veiligheid op het werk. Jumbo kondigt daarbij aan dat “een verbetering van de generatieregeling ervoor zorgt dat medewerkers vanaf vijf jaar voor aanvang van hun AOW parttime kunnen gaan werken. Daarbij behouden zij vrijwel hun gehele inkomen en een groot deel van hun pensioenopbouw".

 

Zonder de vakorganisaties

Hoe de vakbonden zullen reageren, valt wel nog af te wachten. Zij werden door Jumbo buitenspel gezet toen onderhandelingen rond een nieuwe cao afgelopen voorjaar spaak liepen.

 

“Bij het opstellen van de AVR is nadrukkelijk rekening gehouden met de stem van de Jumbo-medewerkers”, benadrukt het supermarktbedrijf. Er is ingezet op het inventariseren van de wensen en adviezen van de ruim 3.000 medewerkers in de distributiecentra van Jumbo en deze adviezen zouden zijn meegenomen in de onderhandelingen.

 

Jumbo hoopt dat de arbeidsvoorwaardenregeling rust brengt en logistieke medewerkers “ goede arbeidsvoorwaarden met een helder perspectief”. Tegelijkertijd zijn er afspraken gemaakt die moeten voorkomen dat de loonverschillen ten opzichte van de concurrentie in de toekomst nog groter worden.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Supermarkten scoren barslecht in onderzoek Oxfam Novib

21/06/2018

De vijf grootste supermarktketens in Nederland (Albert Heijn, Jumbo, Lidl, Aldi en PLUS) houden de economische uitbuiting van mensen die in ontwikkelingslanden ons voedsel produceren, in stand. Dat zegt Oxfam Novib in een vandaag verschenen rapport.

Avontuurlijke bierliefhebbers vormen uitdaging voor kleine brouwers

20/06/2018

Wereldwijd blijft de consumptie van ‘craft beer’ flink stijgen, maar merktrouw is voor de liefhebbers van artisanale speciaalbieren een erg relatief begrip. Dat betekent een uitdaging voor de producenten.

Colruyt Group presteert beter dan verwacht

19/06/2018

Mede dankzij een sterk eindejaar kon Colruyt Group afgelopen boekjaar zijn marktaandeel opnieuw licht verhogen. Een beetje tegen de verwachtingen in bleven de marges op peil. Ook de onlineactiviteiten deden het goed.

Betalen met Appie bij Albert Heijn

15/06/2018

In Haarlem en Utrecht kunnen shoppers deze zomer bij Albert Heijn betalen met hun Appie-app.  De komende drie maanden voert de keten er een test met kassaloos shoppen, waarbij klanten met de app boodschappen scannen en betalen.

Jumbo richt Belgische vennootschap op

13/06/2018

De Nederlandse supermarktketen Jumbo lijkt nu echt op weg naar België: ze heeft immers recent in Antwerpen de vennootschap bvba Jumbo België opgericht.

Carrefour in zee met Google

12/06/2018

De digitale transformatie van retailgroep Carrefour komt in een versnelling door een partnerschap met Google. Franse consumenten zullen kennismaken met nieuwe retailmodellen en koopervaringen, zegt de retailer.