Jumbo komt met kleinere versie Foodmarkt

Jumbo komt met kleinere versie Foodmarkt

De Jumbo Foodmarkt in Breda, een mix tussen supermarkt en horecaconcept, krijgt een doorvertaling naar een kleiner winkeloppervlak. De eerste vestiging opent op woensdag 19 maart de deuren in Maastricht.

Dubbele primeur voor Maastricht

Het betreft een voormalige C1000-supermarkt, die op dit moment wordt omgebouwd. De Jumbo Foodmarkt in Breda is 4300 m² groot, terwijl de heropende Jumbo in Maastricht het concept op 1900 m² gaat uitvoeren, meldt Levensmiddelenkrant. "Muurschilderingen tonen het versassortiment en medewerkers bereiden ter plekke verse broodjes, gebak met vers fruit en pizza’s", aldus de ondernemer.

 

Verschillende elementen uit Breda zijn eerder al toegepast in andere C1000-supermarkten die naar Jumbo omgebouwd zijn. Ook is Jumbo druk bezig met de bouw van een tweede Jumbo Foodmarkt achter het Centraal Station in Amsterdam. De winkel in Maastricht wordt wel een dubbele primeur: naast de eerste doorvertaling op kleiner oppervlak, is het ook de eerste Jumbo Foodmarkt in handen van een zelfstandige ondernemer.

 

Loonkosten probleem voor Foodmarkt-concept?

De winkel in Breda geldt als revolutionaire supermarkt voor de Nederlandse markt en trekt ook internationaal de aandacht. Supermarktexperts wijzen wel op de hoge loonkosten die met het concept gemoeid zijn en vermoeden dat de eigenaarsfamilie Van Eerd forse verliezen moet afboeken op de winkel in Breda.

 

Ondernemer Manniën, de eigenaar van de nieuwe Foodmarkt, denkt echter de loonkosten goed onder controle te kunnen houden en het concept winstgevend te kunnen exploiteren.

Tags: