Jumbo komt naar binnenstad Leuven

AL Robinson / Shutterstock.com

Ook Leuven krijgt een eigen Jumbo-supermarkt: in de nieuw te ontwikkelen woonwijk aan de J.P. Minckelerstraat ruimt de bestaande Aldi plaats voor een grotere vestiging van de Nederlandse keten.

 

Albert Heijn te snel af

De bestaande Aldi-supermarkt wordt vervangen door een vestiging van Jumbo, bevestigt projectontwikkelaar LGV aan regionale televisiezender ROB tv. Op de site komt een volledig nieuwe woonwijk, inclusief een supermarkt. Sinds een paar maanden zou vastliggen dat de ruimte door Jumbo wordt ingevuld.

 

Met een oppervlakte van ruim 1000 m² wordt de supermarkt groter dan de huidige Aldi-vestiging. Er komt ook een ondergrondse parking onder het pand. Hierdoor valt de opening weliswaar niet voor 2023 te verwachten.

 

De komst van Jumbo zal ongetwijfeld een impact hebben op het concurrentielandschap in Leuven. Vlakbij zijn immers nog een Colruyt en een Lidl - in het vroegere pand van Albert Heijn - te vinden. Zeker voor die laatste is de komst van Jumbo wellicht een streep door de rekening: Albert Heijn herhaalde onlangs terug te willen keren naar de studentenstad. Die andere Nederlandse supermarktketen moet dus blijven zoeken naar een pand.