Jumbo maakt ‘topsportapp’ beschikbaar voor klanten

Jumbo maakt ‘topsportapp’ beschikbaar voor klanten
Jumbo

Jumbo gaat zijn Foodcoach, een app die oorspronkelijk ontwikkeld werd voor professionele sporters en die persoonlijk voedingsadvies biedt, beschikbaar stellen voor klanten. De uitrol zal gefaseerd verlopen.

 

Boodschappenlijstje

De Jumbo Foodcoach is een app die mensen op gepersonaliseerde wijze wil helpen met het maken van bewuste, verantwoorde en lekkere voedingskeuzes. De app biedt een ruim aanbod aan gevarieerde en makkelijke recepten, en zet de benodigde producten meteen om in een boodschappenlijstje. Dat maakt het makkelijker om boodschappen te doen of om ze thuis te laten bezorgen.

 

De app werd aanvankelijk ontwikkeld voor topsporters. Onder meer voetbalclub PSV en wielerteam Jumbo-Visma maken er gebruik van. De supermarktketen wil de Foodcoach nu ook voor een ruimer publiek beschikbaar maken. Die uitrol voor klanten zal in fases verlopen: in eerste instantie is de app geschikt voor klanten die fanatiek wielrennen. Later op het jaar volgen andere sporten. Het is de bedoeling om de app begin volgend jaar beschikbaar te stellen voor iedereen die zich bezighoudt met voeding en gezondheid.

 

"Steeds meer consumenten kiezen bewust voor een gezondere levensstijl en willen lekker in hun vel zitten. Onder meer door te kiezen voor gezonde voeding, die bovendien lekker is en makkelijk te bereiden", zegt CCO Colette Cloosterman-van Eerd. "Jumbo wil haar klanten daarmee helpen en lekker en gezond eten voor iedereen bereikbaar maken. Met een gevarieerd en inspirerend aanbod nodigen we mensen op verschillende manieren uit gezondere keuzes te maken. Zo zorgen we ervoor dat onze klanten leuk boodschappen kunnen doen bij Jumbo."