Jumbo maakt vleesassortiment duurzamer

Jumbo maakt vleesassortiment duurzamer

Supermarktketen Jumbo gaat vanaf 1 september varkensvlees verkopen met één ster van het Beter Leven keurmerk van de Dierenbescherming. Jumbo wil vanaf 2017 enkel nog maar duurzaam vlees in de schappen, indien mogelijk met het Beter Leven keurmerk.

"Mooie stap vooruit"

"Ons uitgangspunt is dat de producten die bij Jumbo in de schappen liggen geproduceerd zijn met zorg voor mens, dier en milieu. Met dit duurzamere varkensvlees zetten we een mooie stap vooruit. En hier blijft het zeker niet bij, want we werken doorlopend aan verdergaande ontwikkelingen op het gebied van verduurzaming van vlees", zegt algemeen directeur Frits van Eerd.

 

Varkensvlees met 1 ster van Beter Leven betekent dat de varkens meer ruimte hebben gehad in de stallen en dat de boeren zorgen voor afleiding, zodat de dieren zich niet vervelen. Ook worden de mannetjes niet gecastreerd en wordt de rit naar de slachterij korter gehouden.

 

Er zullen ook nog varkensvleesproducten zijn waar het keurmerk nog niet op van toepassing is. Het gaat daarbij over producten waar veel vraag naar is, maar waarvan er minder beschikbaar is. Jumbo geeft zelf het voorbeeld van varkenshaasjes, waarvan elk varken er maar twee heeft. In de toekomst moeten indien mogelijk ook die producten het keurmerk krijgen.

Tags: