Jumbo moet mogelijk Amsterdamse Foodmarkt aanpassen | RetailDetail

Jumbo moet mogelijk Amsterdamse Foodmarkt aanpassen

Jumbo moet mogelijk Amsterdamse Foodmarkt aanpassen

Supermarktketen Plus heeft bezwaar aangetekend tegen de invulling van de Jumbo Foodmarkt in Amsterdam. Die locatie is bedoeld voor een versmarkt, maar het assortiment dat Jumbo er verkoopt is dat van een supermarkt, vindt Plus.

"70 procent vers"

"Een versmarkt hoort minimaal 70 procent versartikelen te voeren en maximaal 30 procent supermarktassortiment. Bij de Foodmarkt liggen deze percentages heel anders en is het supermarktassortiment dominant. Daarom is er door ons een verzoek tot handhaving ingediend", zegt advocaat Mark van Weeren aan Distrifood. Zijn kantoor heeft namens Plus het bezwaar ingediend.

 

Stadsdeel Noord, waar de supermarkt zich bevindt, gaat tegen woensdag het bezwaar bekijken en bepalen wat de gevolgen voor Jumbo zullen zijn. Het is mogelijk dat de keten zijn assortiment volledig moet aanpassen aan dat van een versmarkt en mogelijk komt er ook een dwangsom voor Jumbo. De Brabantse keten wil voorlopig niet reageren op de ontwikkelingen.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Carrefour en Tencent openen hightechwinkel in Shanghai

22/05/2018

In het zopas geopende winkelconcept ‘Le Marché’, het eerste resultaat van het recente partnership tussen Carrefour en Tencent, kunnen klanten betalen via gezichtsherkenning aan onbemande check-outs.

Holland & Barrett wil veganistische winkels openen

17/05/2018

De Britse gezondheidsketen Holland & Barrett (in de Benelux vroeger Essenza) plant volledig veganistische winkels te openen. Dat is immers een trend waar de keten op moet inpikken, vindt CEO Peter Aldis.

Nestlé op dieet: snoeit verder in suiker, vet en zout

17/05/2018

Nestlé wil nog meer gaan snijden in de suiker-, zout- en vetgehaltes van zijn producten. Zo wil het voedingsconcern inspelen op de wereldwijde vraag naar gezondere voeding.

Jumbo opent zijn vierde Jumbo Foodmarkt

17/05/2018

Vijf jaar na de opening van de allereerste Jumbo Foodmarkt (in Breda), heeft Jumbo in de Utrechtse wijk Leidsche Rijn zijn vierde foodmarkt geopend. Het is meteen de grootste supermarkt van de regio Utrecht.

Analyse: Zes redenen waarom grote merken onder druk staan

17/05/2018

Wereldmerken ondervinden steeds meer concurrentie van kleine, lokale spelers. Volgens sommige waarnemers zijn de gouden jaren van de merken zelfs voorbij. Misschien voorbarig, maar enkele trends tekenen zich toch af.

Coca-Cola blijft sterkste wereldmerk, lokale merken groeien

17/05/2018

Coca-Cola, Colgate en Maggi zijn wereldwijd de populairste FMCG-merken, blijkt uit een nieuw rapport van Kantar Worldpanel. Lokale merken knabbelen echter aan het marktaandeel van de grote jongens.