Jumbo moet mogelijk Amsterdamse Foodmarkt aanpassen | RetailDetail

Jumbo moet mogelijk Amsterdamse Foodmarkt aanpassen

Jumbo moet mogelijk Amsterdamse Foodmarkt aanpassen

Supermarktketen Plus heeft bezwaar aangetekend tegen de invulling van de Jumbo Foodmarkt in Amsterdam. Die locatie is bedoeld voor een versmarkt, maar het assortiment dat Jumbo er verkoopt is dat van een supermarkt, vindt Plus.

"70 procent vers"

"Een versmarkt hoort minimaal 70 procent versartikelen te voeren en maximaal 30 procent supermarktassortiment. Bij de Foodmarkt liggen deze percentages heel anders en is het supermarktassortiment dominant. Daarom is er door ons een verzoek tot handhaving ingediend", zegt advocaat Mark van Weeren aan Distrifood. Zijn kantoor heeft namens Plus het bezwaar ingediend.

 

Stadsdeel Noord, waar de supermarkt zich bevindt, gaat tegen woensdag het bezwaar bekijken en bepalen wat de gevolgen voor Jumbo zullen zijn. Het is mogelijk dat de keten zijn assortiment volledig moet aanpassen aan dat van een versmarkt en mogelijk komt er ook een dwangsom voor Jumbo. De Brabantse keten wil voorlopig niet reageren op de ontwikkelingen.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Carrefour gaat So.bio met overname Franse bioketen

20/07/2018

Carrefour onthult zijn biologische ambities met de overname van So.bio, een lokale bioketen met acht winkels in het zuidwesten van Frankrijk. De keten wil graag nationale dekking krijgen.

Meer omzet, minder winst voor Sligro

19/07/2018

In de eerste helft van het jaar steeg de omzet van Sligro Food Group met 11% tot 1,1 miljard euro, maar de nettowinst daalde van 26 miljoen naar 25 miljoen euro.

Illy wordt opgevrijd door Douwe Egberts en Nestlé

18/07/2018

Er komt voorlopig geen einde aan de consolidatiebewegingen in de koffiesector. Zowel JAB als Nestlé tonen interesse in het Italiaanse Illycaffè, maar het is niet zeker of de familie het bedrijf wil verkopen.

Kweekvlees tegen 2021 in de winkel?

18/07/2018

De commercialisering van laboratoriumvlees komt een stap dichterbij. Pionier Mosa Meat heeft 7,5 miljoen euro opgehaald voor de bouw van een fabriek die binnen drie jaar een betaalbaar product op de markt zal brengen.

Aldi zet in op hernieuwbare energie

17/07/2018

Aldi Nord publiceerde zopas een ambitieus internationaal klimaatbeleid: de retailer wil de uitstoot van broeikasgassen met 40% terugdringen tegen 2021 en onthult in zijn tweede duurzaamheidsrapport enkele sprekende cijfers.

Nog flink wat groeipotentieel voor discounters in West-Europa

16/07/2018

Ondanks overbewinkeling in heel wat Europese markten plannen discounters tegen 2023 tien miljoen vierkante meter bijkomende winkeloppervlakte op het continent. Ook in zogenaamd verzadigde markten als de Duitse en de Britse liggen er mooie groeikansen, meent LZ Retailytics.