Jumbo nu ook onderweg naar regio Vilvoorde-Zaventem

Jumbo supermarkt
Foto Jumbo

De Nederlandse supermarktketen Jumbo nadert de Brusselse rand: een winkel in de regio Vilvoorde-Zaventem staat op de planning, zo blijkt uit vacatures. Ook Hasselt en Lommel vervoegen het lijstje.

 

16 locaties

Op haar vacaturewebsite zoekt Jumbo sinds kort medewerkers voor een winkel in de regio Vilvoorde-Zaventem. Daarmee nadert de keten de Belgische hoofdstad en vestigt ze zich opnieuw in een marktgebied waar ook rivaal Albert Heijn al actief is. Ook nieuw op die vacaturesite zijn jobaanbiedingen voor winkels in Hasselt en Lommel. In totaal zoekt de retailer nu mensen voor zestien locaties.

 

Eerder deze week raakte bekend dat Jumbo een vergunning beet heeft voor het Limburgse Heusden-Zolder, op een locatie waar onder andere Aldi, Carrefour en Lidl al aanwezig zijn. In Gent werd de vergunningsaanvraag evenwel afgewezen: de stad wil dat de plannen worden aangepast. In het West-Vlaamse Roeselare zou de keten een supermarkt willen openen langs de drukke Diksmuidsesteenweg: daar loopt nu een openbaar onderzoek. Buurtbewoners zien het project niet zitten en zijn gestart met een handtekeningenactie. In Roeselare zijn zo goed als alle concurrenten actief.