Jumbo stopt met versgarantie | RetailDetail

Jumbo stopt met versgarantie

Jumbo stopt met versgarantie

Supermarktketen Jumbo verandert zijn versgarantie, onderdeel van één van zijn "Zeven Zekerheden". Vanaf 23 mei wordt deze vervangen voor de ‘houdbaarheidsgarantie’.

Teveel uitzonderingen op huidige regel

"We stoppen niet met één van de 7 Zekerheden: de versgarantie verandert enkel in houdbaarheidsgarantie. We garanderen dat producten met de houdbaarheidsdatum van vandaag niet meer in het schap liggen. Op de huidige garantie waren in de loop van de tijd nogal wat uitzonderingen gekomen. Dat maakt onze Zekerheid onnodig ingewikkeld en dat is nooit onze bedoeling geweest”, bevestigt Maurice Nieuwland, woordvoerder bij Jumbo, aan RetailDetail.

 

De supermarktketen garandeert dat vanaf 23 mei geen producten met de houdbaarheidsdatum van die dag verkocht zullen worden. Consumenten die toch een product vinden dat diezelfde dag over de datum is, mogen het gratis mee naar huis nemen. Een aantal filialen zijn al overgegaan op de nieuwe Zekerheid.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Supermarkten scoren barslecht in onderzoek Oxfam Novib

21/06/2018

De vijf grootste supermarktketens in Nederland (Albert Heijn, Jumbo, Lidl, Aldi en PLUS) houden de economische uitbuiting van mensen die in ontwikkelingslanden ons voedsel produceren, in stand. Dat zegt Oxfam Novib in een vandaag verschenen rapport.

Avontuurlijke bierliefhebbers vormen uitdaging voor kleine brouwers

20/06/2018

Wereldwijd blijft de consumptie van ‘craft beer’ flink stijgen, maar merktrouw is voor de liefhebbers van artisanale speciaalbieren een erg relatief begrip. Dat betekent een uitdaging voor de producenten.

Colruyt Group presteert beter dan verwacht

19/06/2018

Mede dankzij een sterk eindejaar kon Colruyt Group afgelopen boekjaar zijn marktaandeel opnieuw licht verhogen. Een beetje tegen de verwachtingen in bleven de marges op peil. Ook de onlineactiviteiten deden het goed.

Betalen met Appie bij Albert Heijn

15/06/2018

In Haarlem en Utrecht kunnen shoppers deze zomer bij Albert Heijn betalen met hun Appie-app.  De komende drie maanden voert de keten er een test met kassaloos shoppen, waarbij klanten met de app boodschappen scannen en betalen.

Jumbo richt Belgische vennootschap op

13/06/2018

De Nederlandse supermarktketen Jumbo lijkt nu echt op weg naar België: ze heeft immers recent in Antwerpen de vennootschap bvba Jumbo België opgericht.

Carrefour in zee met Google

12/06/2018

De digitale transformatie van retailgroep Carrefour komt in een versnelling door een partnerschap met Google. Franse consumenten zullen kennismaken met nieuwe retailmodellen en koopervaringen, zegt de retailer.