Jumbo strikt Michelin-sterrenkoks voor klassieke kerstproducten | RetailDetail

Jumbo strikt Michelin-sterrenkoks voor klassieke kerstproducten

Jumbo strikt Michelin-sterrenkoks voor klassieke kerstproducten

Om de klassieke kerstproducten klaar te maken helpt Jumbo de klanten met  vijftien kerstrecepten. Zij kunnen kiezen om de producten klassiek, met een moderne twist of op het niveau van een topchef te bereiden. Jumbo strikte voor deze laatste recepten vijf Michelinsterren-koks.

Klassiek, modern of als topchef 

De recepten, video’s en dinertips zijn in de winkel en online te vinden. Topkok Hans van Wolde van tweesterrenrestaurant Beluga tekende voor een garnalencocktail met tomaten-bieslookroom. Ron Blaauw van onder meer Ron’s Gastrobar laat zien hoe je van varkenshaas een paddenstoelenrisotto met varkensmedaillons en saliepepersaus maakt. Mario Ridder maakt de zalmtompouce met romige forelmousse, Laurent Smallegang tekent voor de varkensrollade met gevulde portobello en vanilleroomijs met warm fruit is van Martin Kruithof.

 

Tafelgasten hebben volgens Jumbo de meeste waardering voor gerechten met klassieke ingrediënten. Hollandse garnalen, gerookte zalm, varkensrollade, varkenshaas en vanilleroomijs, zijn dit jaar de vijf populairste kerstingrediënten die op vier van de vijf kerstmenu’s komen, verwacht Jumbo. Gasten vinden deze sowieso lekker en velen zijn dol op tradities als ‘moeders garnalencocktail’ en ‘oma’s rollade’.

 

Klanten worden bij Jumbo daarom niet alleen geïnspireerd met recepten voor de klassieke bereiding en die van topchefs, maar ook uitgedaagd om geliefde kerstproducten met een moderne twist klaar te maken. Bijvoorbeeld door de zalm niet met toast en kervelboter te serveren, maar met zuivelspread, witte wijn en kruiden in een potje op te dienen. Of door het roomijs uit het klassieke dameblanche-recept te gebruiken voor een dessert met in olijfolie gemarineerde granaatappelpitjes en noten.

 

Jumbo verwacht dat in de meeste Nederlandse huishoudens op een van de kerstdagen ook wordt gegourmet. De supermarkt heeft hiervoor in de winkels ruim 25 verschillende bakjes met vlees, vis en vegetarische mini’s.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Supermarkten scoren barslecht in onderzoek Oxfam Novib

21/06/2018

De vijf grootste supermarktketens in Nederland (Albert Heijn, Jumbo, Lidl, Aldi en PLUS) houden de economische uitbuiting van mensen die in ontwikkelingslanden ons voedsel produceren, in stand. Dat zegt Oxfam Novib in een vandaag verschenen rapport.

Avontuurlijke bierliefhebbers vormen uitdaging voor kleine brouwers

20/06/2018

Wereldwijd blijft de consumptie van ‘craft beer’ flink stijgen, maar merktrouw is voor de liefhebbers van artisanale speciaalbieren een erg relatief begrip. Dat betekent een uitdaging voor de producenten.

Colruyt Group presteert beter dan verwacht

19/06/2018

Mede dankzij een sterk eindejaar kon Colruyt Group afgelopen boekjaar zijn marktaandeel opnieuw licht verhogen. Een beetje tegen de verwachtingen in bleven de marges op peil. Ook de onlineactiviteiten deden het goed.

Betalen met Appie bij Albert Heijn

15/06/2018

In Haarlem en Utrecht kunnen shoppers deze zomer bij Albert Heijn betalen met hun Appie-app.  De komende drie maanden voert de keten er een test met kassaloos shoppen, waarbij klanten met de app boodschappen scannen en betalen.

Jumbo richt Belgische vennootschap op

13/06/2018

De Nederlandse supermarktketen Jumbo lijkt nu echt op weg naar België: ze heeft immers recent in Antwerpen de vennootschap bvba Jumbo België opgericht.

Carrefour in zee met Google

12/06/2018

De digitale transformatie van retailgroep Carrefour komt in een versnelling door een partnerschap met Google. Franse consumenten zullen kennismaken met nieuwe retailmodellen en koopervaringen, zegt de retailer.