Jumbo strikt Michelin-sterrenkoks voor klassieke kerstproducten

Jumbo strikt Michelin-sterrenkoks voor klassieke kerstproducten

Om de klassieke kerstproducten klaar te maken helpt Jumbo de klanten met  vijftien kerstrecepten. Zij kunnen kiezen om de producten klassiek, met een moderne twist of op het niveau van een topchef te bereiden. Jumbo strikte voor deze laatste recepten vijf Michelinsterren-koks.

Klassiek, modern of als topchef 

De recepten, video’s en dinertips zijn in de winkel en online te vinden. Topkok Hans van Wolde van tweesterrenrestaurant Beluga tekende voor een garnalencocktail met tomaten-bieslookroom. Ron Blaauw van onder meer Ron’s Gastrobar laat zien hoe je van varkenshaas een paddenstoelenrisotto met varkensmedaillons en saliepepersaus maakt. Mario Ridder maakt de zalmtompouce met romige forelmousse, Laurent Smallegang tekent voor de varkensrollade met gevulde portobello en vanilleroomijs met warm fruit is van Martin Kruithof.

 

Tafelgasten hebben volgens Jumbo de meeste waardering voor gerechten met klassieke ingrediënten. Hollandse garnalen, gerookte zalm, varkensrollade, varkenshaas en vanilleroomijs, zijn dit jaar de vijf populairste kerstingrediënten die op vier van de vijf kerstmenu’s komen, verwacht Jumbo. Gasten vinden deze sowieso lekker en velen zijn dol op tradities als ‘moeders garnalencocktail’ en ‘oma’s rollade’.

 

Klanten worden bij Jumbo daarom niet alleen geïnspireerd met recepten voor de klassieke bereiding en die van topchefs, maar ook uitgedaagd om geliefde kerstproducten met een moderne twist klaar te maken. Bijvoorbeeld door de zalm niet met toast en kervelboter te serveren, maar met zuivelspread, witte wijn en kruiden in een potje op te dienen. Of door het roomijs uit het klassieke dameblanche-recept te gebruiken voor een dessert met in olijfolie gemarineerde granaatappelpitjes en noten.

 

Jumbo verwacht dat in de meeste Nederlandse huishoudens op een van de kerstdagen ook wordt gegourmet. De supermarkt heeft hiervoor in de winkels ruim 25 verschillende bakjes met vlees, vis en vegetarische mini’s.

Tags: