Jumbo verkoopt klimaatneutrale koffie

Jumbo verkoopt klimaatneutrale koffie

Supermarktketen Jumbo gaat als eerste Nederlandse retailer klimaatneutrale koffie onder eigen naam verkopen. Het doet dat in samenwerking met de Stichting Max Havelaar, die koffieboeren in ontwikkelingslanden ondersteunt.

Biologisch en fairtrade

Aangezien kleine boeren in ontwikkelingslanden het hardste worden getroffen door de klimaatverandering, is de Stichting Max Havelaar het koffiebos-programma begonnen. Daarin wordt koffie geproduceerd die geen impact heeft op het klimaat, omdat alle partijen bij de productie en de verkoop proberen waar mogelijk hun CO2-uitstoot terug te dringen.

 

De koffie is daardoor niet enkel klimaatneutraal, maar ook biologisch en draagt bovendien het Fairtrade-certificaat. "Als familiebedrijf en toonaangevende supermarktketen staan we midden in de maatschappij en voelen we ons verantwoordelijk voor de wereld om ons heen", legt Colette Cloosterman-van Eerd, directeur Formule en Innovatie bij Jumbo, uit.

 

"Wij zijn dan ook blij dat wij nu, samen met Max Havelaar, kunnen bijdragen aan een duurzame koffieproductie in Ethiopië, zodat de toekomstige generaties ook nog van heerlijke koffie kunnen genieten. We zijn er trots op dat wij deze klimaatneutrale koffie als eerste retailer van Nederland aan onze klanten kunnen aanbieden."

Tags: