Jumbo viert opening vierhonderdste winkel

Jumbo viert opening vierhonderdste winkel

Supermarktketen Jumbo viert de opening van de 400e vestiging van de formule met een nationale actie. Tussen woensdag 26 februari en zondag 2 maart krijgt iedere vierhonderdste klant de boodschappen gratis mee,klinkt het.

Ombouw levert niet verhoopte resultaat

De vierhonderdste vestiging is de winkel van C1000-ondernemer Roland Grimberg in Nuenen. De ondernemer is al enige tijd bezig met een spaaractie om zijn klanten mee te krijgen naar de nieuwe formule: een volle spaarkaart geeft bij de heropening van de winkel recht op een boodschappenpakket ter waarde van zestig euro. Frits van Eerd, algemeen directeur van Jumbo, is aanwezig bij de opening.

 

Jumbo blijft daarmee doorgaan met de ombouw van C1000-supermarkten: binnenkort worden weer acht winkels omgebouwd. Intussen zwelt de kritiek van ondernemers aan: volgens Distrifood draait een groot deel van de voormalige C1000-winkels op dit moment een lagere omzet dan onder de vlag van C1000. Ook bij Albert Heijn en Coop zou overigens sprake zijn van tegenvallende omzetten bij omgebouwde winkels.

Tags: