Jumbo viert opening vierhonderdste winkel | RetailDetail

Jumbo viert opening vierhonderdste winkel

Jumbo viert opening vierhonderdste winkel

Supermarktketen Jumbo viert de opening van de 400e vestiging van de formule met een nationale actie. Tussen woensdag 26 februari en zondag 2 maart krijgt iedere vierhonderdste klant de boodschappen gratis mee,klinkt het.

Ombouw levert niet verhoopte resultaat

De vierhonderdste vestiging is de winkel van C1000-ondernemer Roland Grimberg in Nuenen. De ondernemer is al enige tijd bezig met een spaaractie om zijn klanten mee te krijgen naar de nieuwe formule: een volle spaarkaart geeft bij de heropening van de winkel recht op een boodschappenpakket ter waarde van zestig euro. Frits van Eerd, algemeen directeur van Jumbo, is aanwezig bij de opening.

 

Jumbo blijft daarmee doorgaan met de ombouw van C1000-supermarkten: binnenkort worden weer acht winkels omgebouwd. Intussen zwelt de kritiek van ondernemers aan: volgens Distrifood draait een groot deel van de voormalige C1000-winkels op dit moment een lagere omzet dan onder de vlag van C1000. Ook bij Albert Heijn en Coop zou overigens sprake zijn van tegenvallende omzetten bij omgebouwde winkels.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Supermarkten scoren barslecht in onderzoek Oxfam Novib

21/06/2018

De vijf grootste supermarktketens in Nederland (Albert Heijn, Jumbo, Lidl, Aldi en PLUS) houden de economische uitbuiting van mensen die in ontwikkelingslanden ons voedsel produceren, in stand. Dat zegt Oxfam Novib in een vandaag verschenen rapport.

Avontuurlijke bierliefhebbers vormen uitdaging voor kleine brouwers

20/06/2018

Wereldwijd blijft de consumptie van ‘craft beer’ flink stijgen, maar merktrouw is voor de liefhebbers van artisanale speciaalbieren een erg relatief begrip. Dat betekent een uitdaging voor de producenten.

Colruyt Group presteert beter dan verwacht

19/06/2018

Mede dankzij een sterk eindejaar kon Colruyt Group afgelopen boekjaar zijn marktaandeel opnieuw licht verhogen. Een beetje tegen de verwachtingen in bleven de marges op peil. Ook de onlineactiviteiten deden het goed.

Betalen met Appie bij Albert Heijn

15/06/2018

In Haarlem en Utrecht kunnen shoppers deze zomer bij Albert Heijn betalen met hun Appie-app.  De komende drie maanden voert de keten er een test met kassaloos shoppen, waarbij klanten met de app boodschappen scannen en betalen.

Jumbo richt Belgische vennootschap op

13/06/2018

De Nederlandse supermarktketen Jumbo lijkt nu echt op weg naar België: ze heeft immers recent in Antwerpen de vennootschap bvba Jumbo België opgericht.

Carrefour in zee met Google

12/06/2018

De digitale transformatie van retailgroep Carrefour komt in een versnelling door een partnerschap met Google. Franse consumenten zullen kennismaken met nieuwe retailmodellen en koopervaringen, zegt de retailer.