Jumbo wil af van twee Brabantse ondernemers | RetailDetail

Jumbo wil af van twee Brabantse ondernemers

Jumbo wil af van twee Brabantse ondernemers

Supermarktketen Jumbo wil af van twee Brabantse franchisenemers waarmee de relatie compleet verzuurd is. De twee hebben al enkele jaren een conflict met Jumbo rond het openen van nieuwe winkels.

Eerste recht op nieuwe winkels

De broers Ard en Luc van de Huijgevoort baten vier filialen van Jumbo uit ten zuiden van Eindhoven. Toen Jumbo in 2011 C1000 overnam, vonden de broers dat zij de eerste rechten hadden op nieuwe winkels in de regio en gingen dus niet akkoord met het omvormen van de C1000-winkels in de regio naar Jumbo.

 

In 2013 besloten de broers om een pas omgebouwde winkel van C1000 in Hapert te beconcurreren op prijs. Jumbo moest toen zelf bemiddelen in de hele zaak, maar sindsdien zou het conflict enkel maar verder uit de hand gelopen zijn, meldt RTL.

 

Afkoopsom van 3,8 miljoen euro

De broers eisen dat zij de omgevormde vestigingen van C1000 mogen runnen en eisen schadevergoedingen voor de gederfde omzet. Volgens Jumbo frauderen de ondernemers dan weer met statiegeld en etiketten en voeren ze ongeoorloofde prijsconcurrentie met andere Jumbo's.

 

Vorig jaar heeft Jumbo geprobeerd om de broers af te kopen voor 3,8 miljoen euro, maar dat werd voorlopig tegengehouden. Jumbo verloor daarrond al twee rechtszaken.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Supermarkten scoren barslecht in onderzoek Oxfam Novib

21/06/2018

De vijf grootste supermarktketens in Nederland (Albert Heijn, Jumbo, Lidl, Aldi en PLUS) houden de economische uitbuiting van mensen die in ontwikkelingslanden ons voedsel produceren, in stand. Dat zegt Oxfam Novib in een vandaag verschenen rapport.

Avontuurlijke bierliefhebbers vormen uitdaging voor kleine brouwers

20/06/2018

Wereldwijd blijft de consumptie van ‘craft beer’ flink stijgen, maar merktrouw is voor de liefhebbers van artisanale speciaalbieren een erg relatief begrip. Dat betekent een uitdaging voor de producenten.

Colruyt Group presteert beter dan verwacht

19/06/2018

Mede dankzij een sterk eindejaar kon Colruyt Group afgelopen boekjaar zijn marktaandeel opnieuw licht verhogen. Een beetje tegen de verwachtingen in bleven de marges op peil. Ook de onlineactiviteiten deden het goed.

Betalen met Appie bij Albert Heijn

15/06/2018

In Haarlem en Utrecht kunnen shoppers deze zomer bij Albert Heijn betalen met hun Appie-app.  De komende drie maanden voert de keten er een test met kassaloos shoppen, waarbij klanten met de app boodschappen scannen en betalen.

Jumbo richt Belgische vennootschap op

13/06/2018

De Nederlandse supermarktketen Jumbo lijkt nu echt op weg naar België: ze heeft immers recent in Antwerpen de vennootschap bvba Jumbo België opgericht.

Carrefour in zee met Google

12/06/2018

De digitale transformatie van retailgroep Carrefour komt in een versnelling door een partnerschap met Google. Franse consumenten zullen kennismaken met nieuwe retailmodellen en koopervaringen, zegt de retailer.