Jumbo wil af van twee Brabantse ondernemers

Jumbo wil af van twee Brabantse ondernemers

Supermarktketen Jumbo wil af van twee Brabantse franchisenemers waarmee de relatie compleet verzuurd is. De twee hebben al enkele jaren een conflict met Jumbo rond het openen van nieuwe winkels.

Eerste recht op nieuwe winkels

De broers Ard en Luc van de Huijgevoort baten vier filialen van Jumbo uit ten zuiden van Eindhoven. Toen Jumbo in 2011 C1000 overnam, vonden de broers dat zij de eerste rechten hadden op nieuwe winkels in de regio en gingen dus niet akkoord met het omvormen van de C1000-winkels in de regio naar Jumbo.

 

In 2013 besloten de broers om een pas omgebouwde winkel van C1000 in Hapert te beconcurreren op prijs. Jumbo moest toen zelf bemiddelen in de hele zaak, maar sindsdien zou het conflict enkel maar verder uit de hand gelopen zijn, meldt RTL.

 

Afkoopsom van 3,8 miljoen euro

De broers eisen dat zij de omgevormde vestigingen van C1000 mogen runnen en eisen schadevergoedingen voor de gederfde omzet. Volgens Jumbo frauderen de ondernemers dan weer met statiegeld en etiketten en voeren ze ongeoorloofde prijsconcurrentie met andere Jumbo's.

 

Vorig jaar heeft Jumbo geprobeerd om de broers af te kopen voor 3,8 miljoen euro, maar dat werd voorlopig tegengehouden. Jumbo verloor daarrond al twee rechtszaken.

Tags: