Jumbo wil nieuwe supermarkt bouwen in Geel

Shutterstock.com

Jumbo heeft een omgevingsvergunning aangevraagd voor de bouw van een nieuwe vestiging in Geel. Die zou moeten komen op de Pas, vlak naast Aldi en tegenover Carrefour.

 

Parking vrij toegankelijk

In de plannen is sprake van een winkelpand met een totale oppervlakte van 1.800 m², waarvan 1.500 m² effectieve winkelruimte, schrijft Het Nieuwsblad. Verder is er onder meer een bakkerij- en beenhouwerij-afdeling voorzien.

 

Achter de winkel zou een grote parking komen voor 122 voertuigen. Jumbo wil die ook openstellen voor derden, zelfs buiten de openingsuren van de supermarkt. Bezoekers van de achterliggende psychiatrische instelling OPZ (Openbaar Psychiatrische Zorginstelling) zouden er dan gebruik van kunnen maken, net als bijvoorbeeld mensen die in het centrum van Geel moeten zijn. “Naar het OPZ wordt ook een zachte doorsteek gepland. De parking staat dus ten dienste van de gemeenschap”, zegt de bouwheer.

 

Concurrentie

Als de winkel er komt, ligt hij vlakbij twee concurrenten. De supermarkt zou immers een plek krijgen op de Pas, naast de Aldi. Aan de overkant van de weg bevindt zich al een Carrefour. Eerder probeerde ook al Jumbo's grote rivaal Albert Heijn een supermarkt te openen in de Kempense stad. Die plannen kregen echter geen groen licht van het stadsbestuur.

 

Intussen heeft Jumbo ook een nieuwe vergunningsaanvraag ingediend voor een supermarkt in Middelkerke. De eerste aanvraag, die dateert van begin april, werd immers geweigerd.