Jumbo wint opnieuw GfK Kerstrapport 2015 | RetailDetail

Jumbo wint opnieuw GfK Kerstrapport 2015

Jumbo wint opnieuw GfK Kerstrapport 2015

Jumbo Supermarkten heeft voor de 3e keer op rij het Kerst-/Zomerrapport gewonnen en behoudt zo de titel Beste Supermarkt van Nederland. Het rapport van GfK stelt onder meer dat "Jumbo profiteert van de succesvolle ombouw van de C1000-keten."

Ranking op waardering en prestatie

Jumbo scoort bij GfK met afstand het hoogste prestatiecijfer: "Een positief rapport voor Jumbo en de beker als permanente prijs, als beloning voor de enorme daadkracht", klinkt het. "De overname van C1000 zorgt nog altijd voor forse groei bij Jumbo."

 

Na Jumbo eindigden Nettorama, Jan Linders, Emté en Plus bovenaan op de ranglijst in het Kerstrapport. De waardering in het rapport is gebaseerd op een combinatie van ranking voor waardering en prestatie.

 

Albert Heijn komt terug op plaats 7 in de top-10, met name door de betere prestaties van de winkels. Die zevende plaats wordt gedeeld door Boni en Lidl, die een plaats daalde in de eindlijst. De discounter eindigde een half jaar geleden in het vorige rapport nog op plaats 6.

 

Als het gaat om waardering bezetten Jan Linders, Nettorama, Emté, Poiesz en Boni de beste plaatsen. Jumbo, Lidl, Albert Heijn, Dekamarkt en Nettorama zijn de vijf best presterende formules.

 

GfK brengt twee keer per jaar in samenwerking met Foodmagazine een rapport uit waarin het supermarkten rangschikt op basis van klantwaardering en de prestatie in de markt.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Eerste gezonde eetmuur in Amsterdam

13/07/2018

Eind augustus opent in de Kinkerstraat van Amsterdam de Health Food Wall. Goed nieuws voor de liefhebbers van gezonde voeding die een salade boven een kroket verkiezen.

Starbucks wil af van plastic rietjes

12/07/2018

De Amerikaanse koffieketen Starbucks doet vanaf 2020 plastic rietjes in de ban. Een kleine stap voor de koffiefan, maar een grote stap voor het milieu: de koffiegigant gebruikt immers wereldwijd zo’n miljard rietjes per jaar.

AB InBev in tandem met Turkse Efes op Russische markt

12/07/2018

Om het tanende succes op de Russische markt te counteren, heeft AB InBev zijn actitviteiten in het land van Vladimir Poetin ondergebracht in een joint venture met het Turkse Anadolu Efes.

Ondernemers akkoord met einde Emté

11/07/2018

De ondernemers van Emté hebben de overgang van hun keten naar Coop en Jumbo na een stemming goedgekeurd. Waarschijnlijk zullen alle partners de overeenkomst spoedig ondertekenen.

Jumbo Groep Holding stelt nieuwe directieleden aan

11/07/2018

Jumbo Groep Holding, het bedrijf achter supermarktketen Jumbo, maakte vandaag een aantal wissels bekend in de eigen directie. Jumbo België krijgt Peter Isaac als algemeen directeur, La Place neemt afscheid van Bart van den Nieuwenhof.

Pepsico dankt stijgende omzet aan snacks

10/07/2018

Dranken- en snackreus Pepsico boekte in het tweede kwartaal van dit jaar een lichte omzetstijging van 2,4%. Dat was echter niet te merken aan de nettowinst, die 14% lager uitviel als gevolg van de globale belastinglast.