Kaasketen wil naar honderd winkels

Kaasketen wil naar honderd winkels

De keten van kaascadeauwinkels Henri Willig Cheese & More heeft plannen voor grootschalige expansie. Het bedrijf wil de huidige zestien winkels de komende vier jaar uitbreiden tot een internationaal netwerk van honderd winkels.

Kaascadeaus als groeimarkt

De afgelopen drie jaar opende de onderneming al tien winkels, waarvan zeven in de binnenstad van Amsterdam. De basis van het bedrijf ligt bij een kraam in winkelcentrum Magna Plaza en een balie in een vestiging van een reisbureau in Amsterdam. Het bedrijf richtte zich vooral op toeristen met ook winkels in de kaasboerderijen in Volendam, Katwoude en de Zaanse Schans. Om verdere groei te realiseren werd echter een nieuwe formule bedacht: kaascadeauwinkels met een luxueuze uitstraling.



De onderneming is op dit moment goed voor een omzet van zo'n veertig miljoen euro, waarvan het grootste deel nog wordt gerealiseerd via de export van kaas. Dat moet de komende jaren gaan veranderen door de uitrol van de eigen kaasformule binnen Amsterdam, naar andere Nederlandse steden en zelfs naar het buitenland. De kaas, met een kenmerkende kleine en ronde vorm, wordt in de eigen fabrieken in Katwoude en Heerenveen gemaakt.

 

Ook groeien zonder toeristen

"Nu zitten winkels alleen in de binnenstad, maar we willen ook naar andere delen van de stad. We willen de Amsterdammer trekken die bij ons een kaasje koopt als cadeau of voor speciale gelegenheden. Daarom moeten de winkels er authentiek uitzien, zonder toeristische uitstraling", zegt Wiebe Willig van het bedrijf. De huidige winkels lopen volgens hem 'hartstikke goed'.


De ondernemer heeft vertrouwen in de toekomst. "Of ik bang ben dat Henri Willig aan zijn eigen succes ten onder zal gaan? Nee. We bereiden alles goed voor en nemen geen overhaaste beslissingen. De winkels draaien allemaal goed en de verwachting is dat het bedrijf de komende jaren door zal groeien. Ik zie geen gevaar."

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Neemt Unilever tonicmerk Fever-Tree over?

19/01/2018

Het tonicmerk Fever-Tree heeft een nieuwe bestuurder aangesteld: Kevin Havelock, hoofd van de afdeling frisdranken van Unilever. De benoeming leidt tot speculaties dat Unilever moederbedrijf Fevertree Drinks wil overnemen en stuwt het aandeel de hoogte in.

Jumbo en La Place omhelzen blurring en elkaar

19/01/2018

Broodjes van La Place in de Jumbo-supermarkt, een mini-supermarkt in de La Place-wegrestaurants… Jumbo en La Place geloven dat de traditionele supermarkt verdwijnt en plaats ruimt voor blurring. Ze zien ook nog heel wat uitbreidingsmogelijkheden.

Picnic nu ook beschikbaar in Rotterdam

18/01/2018

Online supermarkt Picnic levert voortaan ook in Rotterdam. De voorbije weken hadden al een kleine 10.000 geïnteresseerden zich aangemeld en Rotterdam is in een klap het grootste verzorgingsgebied voor de supermarkt.

Aldi Nord en Aldi Süd werken samen voor dierenwelzijn

18/01/2018

Aldi Nord en Aldi Süd slaan de handen in elkaar voor een unieke samenwerking: de discountbroers lanceren samen een eigen keurmerk voor dierenwelzijn. Het label Fair & Gut start enkel in Duitsland en voor gevogelteproducten, maar wordt later uitgebreid.

Hoe weinig suiker is te weinig? Rewe test de limieten met chocoladepudding

18/01/2018

Hoe weinig suiker kan een mens verdragen? Dat test de Duitse supermarktketen Rewe met een klantenbevraging. Het wil het suikergehalte in huismerkproducten verlagen, maar de consument beslist zelf hoeveel.

Lidl schroeft Amerikaanse ambitie terug

18/01/2018

Lidl hoopte tegen deze zomer een honderdtal vestigingen te hebben in de Verenigde Staten, maar nu moet de discountketen zijn ambitie voor het eerste jaar over de plas terugschroeven. Momenteel hebben de Duitsers 49 vestigingen in de Verenigde Staten.

Back to top