Kalkoensvlees als lamsvlees verkocht, "geen verrassing" voor NVWA | RetailDetail

Kalkoensvlees als lamsvlees verkocht, "geen verrassing" voor NVWA

Kalkoensvlees als lamsvlees verkocht, "geen verrassing" voor NVWA

De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) heeft gezegd al langer te weten dat sommige slagers kalkoen verkopen aan hun klanten als varkensvlees. Er loopt zelfs al een onderzoek.

Breder onderzoek gestart

In 2014 had de NVWA al een melding gekregen dat een slager kalkoen verkocht als lamsvlees. Vorige maand werd dat tijdens een reguliere inspectie opnieuw vastgesteld, maar ditmaal bij een andere slager. Ook zijn er verschillende slagers die schapenvlees verkopen als lamsvlees, dat een stuk duurder is. De NVWA heeft nu besloten om een breder onderzoek in te stellen, dat vermoedelijk deze zomer afgerond zou zijn.

 

De bal ging aan het rollen op 16 april, toen tv-programma Keuringsdienst van Waarde verschillende stukken lamsvlees onderzocht die het bij de slager had gekocht. Bij vier slagers werden er sporen van kalkoenvlees aangetroffen. De NVWA heeft nu aangegeven dat de makers van het programma aan hen moeten doorspelen om welke slagers het gaat, zodat zij kunnen worden opgenomen in het onderzoek.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Eerste gezonde eetmuur in Amsterdam

13/07/2018

Eind augustus opent in de Kinkerstraat van Amsterdam de Health Food Wall. Goed nieuws voor de liefhebbers van gezonde voeding die een salade boven een kroket verkiezen.

Starbucks wil af van plastic rietjes

12/07/2018

De Amerikaanse koffieketen Starbucks doet vanaf 2020 plastic rietjes in de ban. Een kleine stap voor de koffiefan, maar een grote stap voor het milieu: de koffiegigant gebruikt immers wereldwijd zo’n miljard rietjes per jaar.

AB InBev in tandem met Turkse Efes op Russische markt

12/07/2018

Om het tanende succes op de Russische markt te counteren, heeft AB InBev zijn actitviteiten in het land van Vladimir Poetin ondergebracht in een joint venture met het Turkse Anadolu Efes.

Ondernemers akkoord met einde Emté

11/07/2018

De ondernemers van Emté hebben de overgang van hun keten naar Coop en Jumbo na een stemming goedgekeurd. Waarschijnlijk zullen alle partners de overeenkomst spoedig ondertekenen.

Jumbo Groep Holding stelt nieuwe directieleden aan

11/07/2018

Jumbo Groep Holding, het bedrijf achter supermarktketen Jumbo, maakte vandaag een aantal wissels bekend in de eigen directie. Jumbo België krijgt Peter Isaac als algemeen directeur, La Place neemt afscheid van Bart van den Nieuwenhof.

Pepsico dankt stijgende omzet aan snacks

10/07/2018

Dranken- en snackreus Pepsico boekte in het tweede kwartaal van dit jaar een lichte omzetstijging van 2,4%. Dat was echter niet te merken aan de nettowinst, die 14% lager uitviel als gevolg van de globale belastinglast.