Kellogg gaat 7% van personeel ontslaan

Kellogg gaat 7% van personeel ontslaan

De Amerikaanse ontbijtgranenproducent Kellogg kon vandaag goede cijfers voorleggen voor het derde kwartaal, maar kondigde ook meteen een besparingsplan aan, waarbij het bedrijf over de volgende vier jaar zeven procent van zijn personeelsbestand zal schrappen.

Kwart miljard euro nettowinst

In het derde kwartaal had Kellogg een netto-omzet van 3,7 miljard dollar (2,7 miljard euro), een getal dat in lijn was met de verwachtingen van de analisten en ongeveer gelijk met de omzet voor het derde kwartaal van vorig jaar. De nettowinst steeg daarbij wel met 2,5 procent naar 326 miljoen dollar (240 miljoen euro).

 

Naast het bekendmaken van de kwartaalcijfers maakte Kellogg echter ook het besparingsplan 'Project K' bekend. Dat moet jaarlijks tussen 425 miljoen en 475 miljoen dollar (315 miljoen tot 350 miljoen euro) opbrengen tegen 2018. Om dat plan tot een goed einde te brengen zal het bedrijf over de volgende vier jaar ook zeven procent van zijn wereldwijde werkkracht schrappen, wat neerkomt op ongeveer tweeduizend banen.

 

"We maken de moeilijke beslissingen die nodig zijn voor structurele besparingsmogelijkheden, die het voor ons mogelijk zullen maken om meer te investeren in onze kernmarkten en in mogelijkheden voor toekomstige groei", meent CEO van Kellogg John Bryant.

Tags: