Kerstomzet supermarkten stevent af op nieuwe piek | RetailDetail

Kerstomzet supermarkten stevent af op nieuwe piek

Kerstomzet supermarkten stevent af op nieuwe piek

De kerstomzet van de supermarkten zal dit jaar uitkomen op 735 miljoen euro, verwacht GfK. Dat is een omzetgroei van 1,5% vergeleken met kerst vorig jaar. De supermarkt stevenen hiermee af op een nieuwe omzetpiek.

Vooral traditioneel scoort weer

De gemiddelde weekomzet in de laatste twee weken van december komt dit jaar uit op 735 miljoen euro, verwacht Joop Holla, Research Director van GfK. “Dit is een omzetgroei van 1,5% in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar. Dit zou na twee jaren van lagere omzetgroei met Kerstmis en oud- en Nieuwjaar een nieuwe omzetpiek betekenen."  


Holla verwacht dat vooral de traditionele assortimentsgroepen, zoals wild, kerstbrood en oliebollen, weer goed zullen verkopen. "Maar ook voorgebakken brood en toast, ijsdesserts en dessertproducten, schaal- en schelpdieren worden in deze weken beduidend vaker dan gemiddeld gekocht", aldus Holla.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Eerste gezonde eetmuur in Amsterdam

13/07/2018

Eind augustus opent in de Kinkerstraat van Amsterdam de Health Food Wall. Goed nieuws voor de liefhebbers van gezonde voeding die een salade boven een kroket verkiezen.

Starbucks wil af van plastic rietjes

12/07/2018

De Amerikaanse koffieketen Starbucks doet vanaf 2020 plastic rietjes in de ban. Een kleine stap voor de koffiefan, maar een grote stap voor het milieu: de koffiegigant gebruikt immers wereldwijd zo’n miljard rietjes per jaar.

AB InBev in tandem met Turkse Efes op Russische markt

12/07/2018

Om het tanende succes op de Russische markt te counteren, heeft AB InBev zijn actitviteiten in het land van Vladimir Poetin ondergebracht in een joint venture met het Turkse Anadolu Efes.

Ondernemers akkoord met einde Emté

11/07/2018

De ondernemers van Emté hebben de overgang van hun keten naar Coop en Jumbo na een stemming goedgekeurd. Waarschijnlijk zullen alle partners de overeenkomst spoedig ondertekenen.

Jumbo Groep Holding stelt nieuwe directieleden aan

11/07/2018

Jumbo Groep Holding, het bedrijf achter supermarktketen Jumbo, maakte vandaag een aantal wissels bekend in de eigen directie. Jumbo België krijgt Peter Isaac als algemeen directeur, La Place neemt afscheid van Bart van den Nieuwenhof.

Pepsico dankt stijgende omzet aan snacks

10/07/2018

Dranken- en snackreus Pepsico boekte in het tweede kwartaal van dit jaar een lichte omzetstijging van 2,4%. Dat was echter niet te merken aan de nettowinst, die 14% lager uitviel als gevolg van de globale belastinglast.