Kip bij Albert Heijn binnenkort niet meer ‘Hollands’

Kip bij Albert Heijn binnenkort niet meer ‘Hollands’

Albert Heijn gaat zijn "Hollandse Kip" een andere naam geven. Dat doet het bedrijf omdat het in geval van problemen ook de mogelijkheid wil om kuikens in te voeren vanuit onder andere België en Duitsland.

Risico op vogelgriep

Albert Heijn doet de naamswijziging vanwege grensoverschrijdende activiteiten van Albert Heijn en het mogelijke risico op een uitbraak van vogelgriep. Als die in Nederland uitbreekt, dan wil de supermarktketen groeiende kuikens invoeren vanuit pluimveeslachterijen in België en Duitsland, vertelde directeur productintegriteit Simone Herzberger. De nieuwe naam zal begin juni bekend gemaakt worden.

 

De Hollandse Kip was bedoeld om te voldoen aan de eisen van de Kip van Morgen, een akkoord tussen de supermarkten en het productschap Pluimvee, Vlees en Eieren ronde duurzamere kipproductie. Albert Heijn wil tegen eind dit jaar alle kipproducten aan die eisen laten voldoen, ondanks het feit dat de ACM onlangs besliste dat de afspraken rond de Kip van Morgen tegen de kartelwetgeving zijn en dat er geen uitzondering kan gemaakt worden.

Tags: