Klacht tegen komst Albert Heijn Zonhoven verworpen | RetailDetail

Klacht tegen komst Albert Heijn Zonhoven verworpen

Klacht tegen komst Albert Heijn Zonhoven verworpen

De Raad van State heeft de klacht van Alvo tegen de komst van Albert Heijn in Zonhoven verworpen. Alvo had vragen bij de mobiliteit en de parkeergelegenheid aan de Heuveneindeweg, waar het nieuwe filiaal van Albert Heijn de deuren opende.

Geen probleem met vergunning

Aanvankelijk had de auditeur van de Raad van State nochtans een negatief advies gegeven over de socio-economische vergunning van Albert Heijn. “Hij vond dat de vergunning onvoldoende gemotiveerd was. En meestal volgt de rechter nadien ook het oordeel van de auditeur. Maar die rechter oordeelde nu toch dat er geen probleem was met de vergunning die is afgeleverd”, zegt schepen van Ruimtelijke Ordening Jules Achten.

 

Ook bij Albert Heijn waren ze niet zeker van een positieve afloop, want de procedure voor een nieuwe vergunning was al opgestart.

 

Alvo-directeur Wouter Verhoeven legt zich neer bij de uitspraak: “De uitspraak is wat ze is. En er blijft een behoorlijke verzadiging van supermarkten in Zonhoven. Maar goed, we gaan sportief de concurrentie aan. Of we de komst van Albert Heijn dan zo hard voe­len? In het begin wel, maar nu niet meer. We zijn ook een op-en-top Belgische super­markt, en dat blijft toch iets waar klanten voor kiezen.”

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Ahold Delhaize start digitaal laboratorium in de VS

22/05/2018

De Amerikaanse tak van Ahold Delhaize richt een nieuw bedrijf op dat zich toespitst op digitale innovatie: Peapod Digital Labs wordt een laboratorium voor nieuwe strategieën op het gebied van digitalisering, e-commerce en personalisatie. 

Carrefour en Tencent openen hightechwinkel in Shanghai

22/05/2018

In het zopas geopende winkelconcept ‘Le Marché’, het eerste resultaat van het recente partnership tussen Carrefour en Tencent, kunnen klanten betalen via gezichtsherkenning aan onbemande check-outs.

Holland & Barrett wil veganistische winkels openen

17/05/2018

De Britse gezondheidsketen Holland & Barrett (in de Benelux vroeger Essenza) plant volledig veganistische winkels te openen. Dat is immers een trend waar de keten op moet inpikken, vindt CEO Peter Aldis.

Nestlé op dieet: snoeit verder in suiker, vet en zout

17/05/2018

Nestlé wil nog meer gaan snijden in de suiker-, zout- en vetgehaltes van zijn producten. Zo wil het voedingsconcern inspelen op de wereldwijde vraag naar gezondere voeding.

Jumbo opent zijn vierde Jumbo Foodmarkt

17/05/2018

Vijf jaar na de opening van de allereerste Jumbo Foodmarkt (in Breda), heeft Jumbo in de Utrechtse wijk Leidsche Rijn zijn vierde foodmarkt geopend. Het is meteen de grootste supermarkt van de regio Utrecht.

Analyse: Zes redenen waarom grote merken onder druk staan

17/05/2018

Wereldmerken ondervinden steeds meer concurrentie van kleine, lokale spelers. Volgens sommige waarnemers zijn de gouden jaren van de merken zelfs voorbij. Misschien voorbarig, maar enkele trends tekenen zich toch af.