Klacht tegen komst Albert Heijn Zonhoven verworpen | RetailDetail

Klacht tegen komst Albert Heijn Zonhoven verworpen

Klacht tegen komst Albert Heijn Zonhoven verworpen

De Raad van State heeft de klacht van Alvo tegen de komst van Albert Heijn in Zonhoven verworpen. Alvo had vragen bij de mobiliteit en de parkeergelegenheid aan de Heuveneindeweg, waar het nieuwe filiaal van Albert Heijn de deuren opende.

Geen probleem met vergunning

Aanvankelijk had de auditeur van de Raad van State nochtans een negatief advies gegeven over de socio-economische vergunning van Albert Heijn. “Hij vond dat de vergunning onvoldoende gemotiveerd was. En meestal volgt de rechter nadien ook het oordeel van de auditeur. Maar die rechter oordeelde nu toch dat er geen probleem was met de vergunning die is afgeleverd”, zegt schepen van Ruimtelijke Ordening Jules Achten.

 

Ook bij Albert Heijn waren ze niet zeker van een positieve afloop, want de procedure voor een nieuwe vergunning was al opgestart.

 

Alvo-directeur Wouter Verhoeven legt zich neer bij de uitspraak: “De uitspraak is wat ze is. En er blijft een behoorlijke verzadiging van supermarkten in Zonhoven. Maar goed, we gaan sportief de concurrentie aan. Of we de komst van Albert Heijn dan zo hard voe­len? In het begin wel, maar nu niet meer. We zijn ook een op-en-top Belgische super­markt, en dat blijft toch iets waar klanten voor kiezen.”

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Carrefour gaat So.bio met overname Franse bioketen

20/07/2018

Carrefour onthult zijn biologische ambities met de overname van So.bio, een lokale bioketen met acht winkels in het zuidwesten van Frankrijk. De keten wil graag nationale dekking krijgen.

Meer omzet, minder winst voor Sligro

19/07/2018

In de eerste helft van het jaar steeg de omzet van Sligro Food Group met 11% tot 1,1 miljard euro, maar de nettowinst daalde van 26 miljoen naar 25 miljoen euro.

Illy wordt opgevrijd door Douwe Egberts en Nestlé

18/07/2018

Er komt voorlopig geen einde aan de consolidatiebewegingen in de koffiesector. Zowel JAB als Nestlé tonen interesse in het Italiaanse Illycaffè, maar het is niet zeker of de familie het bedrijf wil verkopen.

Kweekvlees tegen 2021 in de winkel?

18/07/2018

De commercialisering van laboratoriumvlees komt een stap dichterbij. Pionier Mosa Meat heeft 7,5 miljoen euro opgehaald voor de bouw van een fabriek die binnen drie jaar een betaalbaar product op de markt zal brengen.

Aldi zet in op hernieuwbare energie

17/07/2018

Aldi Nord publiceerde zopas een ambitieus internationaal klimaatbeleid: de retailer wil de uitstoot van broeikasgassen met 40% terugdringen tegen 2021 en onthult in zijn tweede duurzaamheidsrapport enkele sprekende cijfers.

Nog flink wat groeipotentieel voor discounters in West-Europa

16/07/2018

Ondanks overbewinkeling in heel wat Europese markten plannen discounters tegen 2023 tien miljoen vierkante meter bijkomende winkeloppervlakte op het continent. Ook in zogenaamd verzadigde markten als de Duitse en de Britse liggen er mooie groeikansen, meent LZ Retailytics.