Komt Dunkin’ in andere handen?

Shutterstock.com

Dunkin’ Brands, eigenaar van de donutshops van Dunkin’ en de ijswinkels van Baskin Robbins, onderhandelt met Inspire Brands over een mogelijke overname.

 

Voorbereidende gesprekken

Volgens The New York Times wordt Dunkin’ Brands in de nakende deal gewaardeerd op zo’n 8,8 miljard dollar (7,45 miljard euro). Inspire Brands zou het bedrijf van de beurs halen voor 106,5 dollar (90,1 euro) per aandeel, wat neerkomt op een premie van 20% ten opzichte van de slotkoers van vorige vrijdag.

 

De transactie zou Dunkin' Brands toevoegen aan de portfolio van Inspire Brands, die al Arby's, Buffalo Wild Wings, Sonic en Jimmy John's omvat. Inspire Brands maakt op zijn beurt deel uit van investeringsmaatschappij Roark Capital.

 

In een verklaring afgelopen zondag bevestigde Dunkin ’Brands dat het “voorbereidende besprekingen” heeft gevoerd om door Inspire Brands te worden overgenomen, maar dat er geen zekerheid is dat er overeenstemming zal worden bereikt. “Geen van de partijen zal verder reageren, tenzij en totdat een transactie is overeengekomen”, luidde het verder.