Komt Eataly naar Brussel? | RetailDetail

Komt Eataly naar Brussel?

Komt Eataly naar Brussel?
Shutterstock.com

De Italiaanse delicatessensupermarkt Eataly zou op weg zijn naar ons land. De retailer zou het pand van Delhaize innemen op de Anspachlaan, in de Brusselse voetgangerszone.

 

Aantrekkingspool

De zaak zal in franchise worden uitgebaat door Dick Vervoordt (zoon van de bekende antiquair Axel) en zijn vrouw Marleen. De familie Vervoordt heeft de voormalige hoofdzetel van Actiris gekocht van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest, schrijft de krant Le Soir. Eataly zou 17.500 m² innemen op het gelijkvloers en de eerste etage. De Delhaize supermarkt die daar nu nog huist, vertrekt. De hogere etages worden omgebouwd tot kantoren en appartementen.

 

Er is nog een voorbehoud: de Brusselse regering moet nog formeel haar fiat geven. Eataly zou in elk geval een sterke aantrekkingspool vormen voor de voetgangerszone die momenteel wordt ingericht: “Ik denk dat het concept Eataly als enige een echte verandering kan teweegbrengen in deze zone, en een nieuwe sfeer kan creëren in de straat”, aldus Dick Vervoordt.

 

Slow Food concept Eataly – een samentrekking van Eat en Italy – werd in 2004 opgericht door Oscar Farinetti. De eerste vestiging opende in 2007 in Turijn. Het concept combineert de verkoop van ambachtelijke voedingsproducten met een restaurant en een wijnbar. Intussen zijn er winkels in verschillende wereldsteden. Eind vorig jaar opende het bedrijf ook een groot themapark rond Italiaanse voeding in Bologna. FICO Eataly World groepeert op 100.000 m² tientallen winkels, restaurants en productiefaciliteiten. Van 6 tot 8 juni gaat RetailDetail er met een groep retailprofessionals op bezoek.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Supermarkten scoren barslecht in onderzoek Oxfam Novib

21/06/2018

De vijf grootste supermarktketens in Nederland (Albert Heijn, Jumbo, Lidl, Aldi en PLUS) houden de economische uitbuiting van mensen die in ontwikkelingslanden ons voedsel produceren, in stand. Dat zegt Oxfam Novib in een vandaag verschenen rapport.

Avontuurlijke bierliefhebbers vormen uitdaging voor kleine brouwers

20/06/2018

Wereldwijd blijft de consumptie van ‘craft beer’ flink stijgen, maar merktrouw is voor de liefhebbers van artisanale speciaalbieren een erg relatief begrip. Dat betekent een uitdaging voor de producenten.

Colruyt Group presteert beter dan verwacht

19/06/2018

Mede dankzij een sterk eindejaar kon Colruyt Group afgelopen boekjaar zijn marktaandeel opnieuw licht verhogen. Een beetje tegen de verwachtingen in bleven de marges op peil. Ook de onlineactiviteiten deden het goed.

Betalen met Appie bij Albert Heijn

15/06/2018

In Haarlem en Utrecht kunnen shoppers deze zomer bij Albert Heijn betalen met hun Appie-app.  De komende drie maanden voert de keten er een test met kassaloos shoppen, waarbij klanten met de app boodschappen scannen en betalen.

Jumbo richt Belgische vennootschap op

13/06/2018

De Nederlandse supermarktketen Jumbo lijkt nu echt op weg naar België: ze heeft immers recent in Antwerpen de vennootschap bvba Jumbo België opgericht.

Carrefour in zee met Google

12/06/2018

De digitale transformatie van retailgroep Carrefour komt in een versnelling door een partnerschap met Google. Franse consumenten zullen kennismaken met nieuwe retailmodellen en koopervaringen, zegt de retailer.