Kruidenier Foodservices failliet

Kruidenier Foodservices failliet

Na een lange doodsstrijd is Kruidenier Foodservices officieel failliet verklaard door de rechtbank van Rotterdam. Een curator is aangesteld om de opties te bekijken.

Op zoek naar doorstart

Vorige week kwam het nieuws naar buiten dat Kruidenier Foodservices in financiële moeilijkheden zat: het kon een aantal leveringen niet volbrengen, waardoor klanten op zoek moesten naar oplossingen, onder andere door concurrent Sligro in te schakelen. Vrijdag vroeg het bedrijf uitstel van betaling aan en nu is het dus failliet verklaard.

 

Eigenaar Peter Kruidenier was de afgelopen dagen nog op zoek naar mogelijkheden voor een doorstart, maar die taak zal nu overgenomen worden door curator Leonard Boender van DVDW Advocaten.

 

Met het faillissement van Kruidenier Foodservices valt voor heel wat mensen en bedrijven een deel van de onzekerheid weg. Veel klanten van het bedrijf waren al op zoek gegaan naar een tijdelijke oplossing, maar zullen nu naar alle waarschijnlijkheid definitief andere oorden opzoeken. Ook de zeshonderd werknemers van Kruidenier Foodservices weten nu waar ze voor staan.

Tags: