Kruidenier Foodservices failliet | RetailDetail

Kruidenier Foodservices failliet

Kruidenier Foodservices failliet

Na een lange doodsstrijd is Kruidenier Foodservices officieel failliet verklaard door de rechtbank van Rotterdam. Een curator is aangesteld om de opties te bekijken.

Op zoek naar doorstart

Vorige week kwam het nieuws naar buiten dat Kruidenier Foodservices in financiële moeilijkheden zat: het kon een aantal leveringen niet volbrengen, waardoor klanten op zoek moesten naar oplossingen, onder andere door concurrent Sligro in te schakelen. Vrijdag vroeg het bedrijf uitstel van betaling aan en nu is het dus failliet verklaard.

 

Eigenaar Peter Kruidenier was de afgelopen dagen nog op zoek naar mogelijkheden voor een doorstart, maar die taak zal nu overgenomen worden door curator Leonard Boender van DVDW Advocaten.

 

Met het faillissement van Kruidenier Foodservices valt voor heel wat mensen en bedrijven een deel van de onzekerheid weg. Veel klanten van het bedrijf waren al op zoek gegaan naar een tijdelijke oplossing, maar zullen nu naar alle waarschijnlijkheid definitief andere oorden opzoeken. Ook de zeshonderd werknemers van Kruidenier Foodservices weten nu waar ze voor staan.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Supermarkten scoren barslecht in onderzoek Oxfam Novib

21/06/2018

De vijf grootste supermarktketens in Nederland (Albert Heijn, Jumbo, Lidl, Aldi en PLUS) houden de economische uitbuiting van mensen die in ontwikkelingslanden ons voedsel produceren, in stand. Dat zegt Oxfam Novib in een vandaag verschenen rapport.

Avontuurlijke bierliefhebbers vormen uitdaging voor kleine brouwers

20/06/2018

Wereldwijd blijft de consumptie van ‘craft beer’ flink stijgen, maar merktrouw is voor de liefhebbers van artisanale speciaalbieren een erg relatief begrip. Dat betekent een uitdaging voor de producenten.

Colruyt Group presteert beter dan verwacht

19/06/2018

Mede dankzij een sterk eindejaar kon Colruyt Group afgelopen boekjaar zijn marktaandeel opnieuw licht verhogen. Een beetje tegen de verwachtingen in bleven de marges op peil. Ook de onlineactiviteiten deden het goed.

Betalen met Appie bij Albert Heijn

15/06/2018

In Haarlem en Utrecht kunnen shoppers deze zomer bij Albert Heijn betalen met hun Appie-app.  De komende drie maanden voert de keten er een test met kassaloos shoppen, waarbij klanten met de app boodschappen scannen en betalen.

Jumbo richt Belgische vennootschap op

13/06/2018

De Nederlandse supermarktketen Jumbo lijkt nu echt op weg naar België: ze heeft immers recent in Antwerpen de vennootschap bvba Jumbo België opgericht.

Carrefour in zee met Google

12/06/2018

De digitale transformatie van retailgroep Carrefour komt in een versnelling door een partnerschap met Google. Franse consumenten zullen kennismaken met nieuwe retailmodellen en koopervaringen, zegt de retailer.