Kruidenier Foodservices in financiële problemen

Kruidenier Foodservices in financiële problemen

Groothandel Kruidenier Foodservices verkeert in financiële moeilijkheden. Het bedrijf dat voeding levert aan supermarkten kon deze week zijn leveringen al niet meer garanderen.

Concurrent Sligro springt in bres

Er gaan al langer geruchten dat Kruidenier Foodservices in slechte papieren verkeert, maar volgens Sligro-directeur Willem-Jan Strijbosch werd vanochtend Kruideniers grootste klant, de cateraar Albron, bevoorraad door concurrent Sligro.

 

Strijbosch zegt ook dat het probleem van Kruidenier Foodservices groter is dan enkel Albron: "Wij zijn gisteren door heel veel klanten van de noodlijdende groothandel gebeld met de vraag of wij kunnen leveren. Veel hebben we doorverwezen naar onze zelfbedieningsgroothandels, omdat we niet aan alle verzoeken kunnen voldoen op zo'n korte termijn."

 

Fusiegesprekken

Ook bij FNV Bondgenoten heerst ondertussen ongerustheid: "We proberen de directie te spreken te krijgen, want nu baseren we ons vooral op geruchten. Wel hebben we bevestiging van leden dat de salarissen van februari gewoon zijn betaald", zegt Frans de Beer aan Out.of.Home Shops.

 

Kruidenier Foodservices was al langer bezig om de toekomst van het bedrijf te verzekeren: zo zijn er een aantal gesprekken geweest in verband met fusie- en samenwerkingsverbanden. Die hebben uiteindelijk tot niets geleid, want donderdag vroeg Kruidenier Foodservices uitstel van betaling aan. Kruidenier Foodservices wilde tot dusver geen commentaar kwijt.

Tags: