Kruidenier Foodservices in financiële problemen | RetailDetail

Kruidenier Foodservices in financiële problemen

Kruidenier Foodservices in financiële problemen

Groothandel Kruidenier Foodservices verkeert in financiële moeilijkheden. Het bedrijf dat voeding levert aan supermarkten kon deze week zijn leveringen al niet meer garanderen.

Concurrent Sligro springt in bres

Er gaan al langer geruchten dat Kruidenier Foodservices in slechte papieren verkeert, maar volgens Sligro-directeur Willem-Jan Strijbosch werd vanochtend Kruideniers grootste klant, de cateraar Albron, bevoorraad door concurrent Sligro.

 

Strijbosch zegt ook dat het probleem van Kruidenier Foodservices groter is dan enkel Albron: "Wij zijn gisteren door heel veel klanten van de noodlijdende groothandel gebeld met de vraag of wij kunnen leveren. Veel hebben we doorverwezen naar onze zelfbedieningsgroothandels, omdat we niet aan alle verzoeken kunnen voldoen op zo'n korte termijn."

 

Fusiegesprekken

Ook bij FNV Bondgenoten heerst ondertussen ongerustheid: "We proberen de directie te spreken te krijgen, want nu baseren we ons vooral op geruchten. Wel hebben we bevestiging van leden dat de salarissen van februari gewoon zijn betaald", zegt Frans de Beer aan Out.of.Home Shops.

 

Kruidenier Foodservices was al langer bezig om de toekomst van het bedrijf te verzekeren: zo zijn er een aantal gesprekken geweest in verband met fusie- en samenwerkingsverbanden. Die hebben uiteindelijk tot niets geleid, want donderdag vroeg Kruidenier Foodservices uitstel van betaling aan. Kruidenier Foodservices wilde tot dusver geen commentaar kwijt.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Aldi zet in op hernieuwbare energie

17/07/2018

Aldi Nord publiceerde zopas een ambitieus internationaal klimaatbeleid: de retailer wil de uitstoot van broeikasgassen met 40% terugdringen tegen 2021 en onthult in zijn tweede duurzaamheidsrapport enkele sprekende cijfers.

Nog flink wat groeipotentieel voor discounters in West-Europa

16/07/2018

Ondanks overbewinkeling in heel wat Europese markten plannen discounters tegen 2023 tien miljoen vierkante meter bijkomende winkeloppervlakte op het continent. Ook in zogenaamd verzadigde markten als de Duitse en de Britse liggen er mooie groeikansen, meent LZ Retailytics.

Delhaize-café siert hoofdkantoor Ahold Delhaize

16/07/2018

Sinds kort is het merk Delhaize sterker aanwezig op het hoofdkantoor van Ahold Delhaize in Zaandam: de retailer opende er een café dat versierd is met stukken uit de rijke geschiedenis van De Leeuw.

Eerste gezonde eetmuur in Amsterdam

13/07/2018

Eind augustus opent in de Kinkerstraat van Amsterdam de Health Food Wall. Goed nieuws voor de liefhebbers van gezonde voeding die een salade boven een kroket verkiezen.

Starbucks wil af van plastic rietjes

12/07/2018

De Amerikaanse koffieketen Starbucks doet vanaf 2020 plastic rietjes in de ban. Een kleine stap voor de koffiefan, maar een grote stap voor het milieu: de koffiegigant gebruikt immers wereldwijd zo’n miljard rietjes per jaar.

AB InBev in tandem met Turkse Efes op Russische markt

12/07/2018

Om het tanende succes op de Russische markt te counteren, heeft AB InBev zijn actitviteiten in het land van Vladimir Poetin ondergebracht in een joint venture met het Turkse Anadolu Efes.