Kwak en Karmeliet verhuizen naar AB InBev

Kwak en Karmeliet verhuizen naar AB InBev

Kwak en Karmeliet verhuizen naar AB InBev

Brouwerij Bosteels, de producent van bieren als Kwak en Tripel Karmeliet, heeft dan toch een overnemer gevonden. Het is echter niet Heineken of Duvel Moortgat, zoals eerder werd gefluisterd, maar wel AB InBev.

Markt met potentieel

AB InBev zou voor de overname meer dan 200 miljoen euro betalen en versterkt zo zijn positie op de markt van de speciaalbieren. Die markt groeit nog, in tegenstelling tot die van pils, en zelf staat AB InBev daar momenteel niet zo sterk.

 

Vooral de blonde speciaalbieren, zoals Duvel en Tripel Karmeliet, doen het steeds beter. Dat merkt ook Bosteels: “In Frankrijk en Nederland groeien we jaarlijks met 20 tot 30 procent”, zegt CEO Antoine Bosteels aan De Tijd. “Kwak en Tripel Karmeliet zijn onze sterkste producten.” Bosteels brouwt jaarlijks ongeveer 145.000 hectoliter bier, waarvan ongeveer de helft Tripel Karmeliet.

 

De overname door AB InBev komt toch als een verrassing: niet enkel omdat tot nu toe enkel Duvel Moortgat en Heineken werden genoemd, maar ook omdat AB InBev al zo dominant is in België. De bierbrouwer zou zich er echter al van verzekerd hebben dat er geen problemen zullen opduiken bij de Mededingingsautoriteit.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

KantoorExpert koopt Office Centre van Staples

21/06/2018

KantoorExpert wil de 39 Nederlandse vestigingen van Office Centre overnemen van Staples. De leverancier van kantoorbenodigdheden uit Soest zou zo’n 40 miljoen euro veil hebben voor Office Centre.

Supermarkten scoren barslecht in onderzoek Oxfam Novib

21/06/2018

De vijf grootste supermarktketens in Nederland (Albert Heijn, Jumbo, Lidl, Aldi en PLUS) houden de economische uitbuiting van mensen die in ontwikkelingslanden ons voedsel produceren, in stand. Dat zegt Oxfam Novib in een vandaag verschenen rapport.

Avontuurlijke bierliefhebbers vormen uitdaging voor kleine brouwers

20/06/2018

Wereldwijd blijft de consumptie van ‘craft beer’ flink stijgen, maar merktrouw is voor de liefhebbers van artisanale speciaalbieren een erg relatief begrip. Dat betekent een uitdaging voor de producenten.

Colruyt Group presteert beter dan verwacht

19/06/2018

Mede dankzij een sterk eindejaar kon Colruyt Group afgelopen boekjaar zijn marktaandeel opnieuw licht verhogen. Een beetje tegen de verwachtingen in bleven de marges op peil. Ook de onlineactiviteiten deden het goed.

Betalen met Appie bij Albert Heijn

15/06/2018

In Haarlem en Utrecht kunnen shoppers deze zomer bij Albert Heijn betalen met hun Appie-app.  De komende drie maanden voert de keten er een test met kassaloos shoppen, waarbij klanten met de app boodschappen scannen en betalen.

Group Puig neemt meerderheidsparticipatie in Dries Van Noten

14/06/2018

Het Belgische 'Dries Van Noten', een van de laatste onafhankelijke modehuizen, komt in Spaanse handen. De 60-jarige ontwerper verkocht de meerderheid van de aandelen van zijn bedrijf aan Group Puig.