Lage dollar speelt Unilever parten

Lage dollar speelt Unilever parten

Lage dollar speelt Unilever parten
Shutterstock

Unilever zag zijn omzet over het eerste kwartaal met ruim 5% teruglopen als gevolg van negatieve wisselkoerseffecten. Zonder die impact zou de omzet van het levensmiddelen- en verzorgingsproductenconcern gestegen zijn met 3,4%.

 

12,6 miljard euro omzet

Unilever boekte in de eerste drie maanden van dit jaar een omzet van 12,6 miljard euro, zo maakte de groep vanochtend in een trading statement bekend. Dat is minder dan de analisten hadden verwacht. Exclusief wisselkoerseffecten haalde de groep met een groei van 3,4% wel net de lat die het management had vooropgesteld: een onderliggende groei tussen 3% en 5%.

 

Vooral de lage dollar speelt de producent van onder meer Knorr en Dove parten: de negatieve wisselkoerseffecten hadden alles samen een impact van 10% op de omzet. In de regio’s Noord- en Zuid-Amerika ging de omzet dan ook het sterkst achteruit.

 

In de marge van die resultaten had Unilever nog goed nieuws voor de aandeelhouders: het concern gaat voor maximaal 6 miljard euro aan eigen aandelen inkopen en het kwartaaldividend (dat in juni wordt uitbetaald) wordt met 8% opgetrokken. Die kosten worden deels gedragen door de opbrengst van de margarinetak, die Unilever eind vorig jaar verkocht aan private-equitybedrijf KKR voor de som van 6,8 miljard euro.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Carrefour gaat So.bio met overname Franse bioketen

20/07/2018

Carrefour onthult zijn biologische ambities met de overname van So.bio, een lokale bioketen met acht winkels in het zuidwesten van Frankrijk. De keten wil graag nationale dekking krijgen.

Dieprood Galeria Kaufhof (en Inno) vestigt alle hoop op fusie

20/07/2018

Galeria Kaufhof (waar ook Galeria Inno toe behoort) zit diep in de rode cijfers: het verlies zou er oplopen tot zo'n 30 miljoen euro. Een fusie tussen Karstadt en Galeria Kaufhof moet volgens eigenaar Hudson's Bay heil brengen.

Meer omzet, minder winst voor Sligro

19/07/2018

In de eerste helft van het jaar steeg de omzet van Sligro Food Group met 11% tot 1,1 miljard euro, maar de nettowinst daalde van 26 miljoen naar 25 miljoen euro.

Illy wordt opgevrijd door Douwe Egberts en Nestlé

18/07/2018

Er komt voorlopig geen einde aan de consolidatiebewegingen in de koffiesector. Zowel JAB als Nestlé tonen interesse in het Italiaanse Illycaffè, maar het is niet zeker of de familie het bedrijf wil verkopen.

Kweekvlees tegen 2021 in de winkel?

18/07/2018

De commercialisering van laboratoriumvlees komt een stap dichterbij. Pionier Mosa Meat heeft 7,5 miljoen euro opgehaald voor de bouw van een fabriek die binnen drie jaar een betaalbaar product op de markt zal brengen.

Blokker ziet Belgische omzet fors dalen en directie afslanken

17/07/2018

De problemen voor Blokker blijven aanhouden: het bestuur wordt verder ingekrompen (van acht naar vijf), net zoals de omzet in de Belgische winkels (-21%).