Landgoed Mariënwaerdt opent winkel in Utrecht

Landgoed Mariënwaerdt opent winkel in Utrecht

Landgoed Mariënwaerdt in Beesd wil in Utrecht een winkel openen met eigen producten, de eerste van wat binnen vijf jaar tien winkels moeten zijn.

Opening voorjaar 2017

“Er zijn gesprekken zijn gaande met de verhuurder van het pand in Utrecht. Wij kunnen helaas nog niet precies zeggen wanneer de winkel open gaat,  maar de verwachting is komend voorjaar”, laat Frans baron Van Verschuer, een van de ondernemers van de adellijke familie van het landgoed, in een reactie weten.

 

In de winkel worden straks uitsluitend producten verkocht die op Mariënwaerdt geteeld en geproduceerd zijn, zoals kazen, jams, chutneys, sappen, sauzen, vlees, groenten, brood en bakmengsels. Het landgoed in Beesd telt onder meer een winkel met landgoedproducten, een brasserie en een pannenkoekenhuis.

 

Ook pop-up in V&D

Sinds 1 juli heeft het Landgoed een pop-upwinkel in de voormalige V&D in Leiden. Op deze locatie brengt Mariënwaerdt bij Bakker van Maanen delicatessen zoals jams, sappen en sauzen. Bakker van Maanen is hier aanwezig in het voormalige La Place.

 

Tot wanneer de winkel open is geeft baron Van Verschuer niet aan: “Er is geen einddatum”. Over hoeveel winkels het Landgoed wil openen en op welke locatie zegt hij enkel: “Pop-ups zijn erg interessant, maar afhankelijk van de beschikbaarheid van winkels waar een pop-up mogelijk is”.