Landgoed Mariënwaerdt opent winkel in Utrecht | RetailDetail

Landgoed Mariënwaerdt opent winkel in Utrecht

Landgoed Mariënwaerdt opent winkel in Utrecht

Landgoed Mariënwaerdt in Beesd wil in Utrecht een winkel openen met eigen producten, de eerste van wat binnen vijf jaar tien winkels moeten zijn.

Opening voorjaar 2017

“Er zijn gesprekken zijn gaande met de verhuurder van het pand in Utrecht. Wij kunnen helaas nog niet precies zeggen wanneer de winkel open gaat,  maar de verwachting is komend voorjaar”, laat Frans baron Van Verschuer, een van de ondernemers van de adellijke familie van het landgoed, in een reactie weten.

 

In de winkel worden straks uitsluitend producten verkocht die op Mariënwaerdt geteeld en geproduceerd zijn, zoals kazen, jams, chutneys, sappen, sauzen, vlees, groenten, brood en bakmengsels. Het landgoed in Beesd telt onder meer een winkel met landgoedproducten, een brasserie en een pannenkoekenhuis.

 

Ook pop-up in V&D

Sinds 1 juli heeft het Landgoed een pop-upwinkel in de voormalige V&D in Leiden. Op deze locatie brengt Mariënwaerdt bij Bakker van Maanen delicatessen zoals jams, sappen en sauzen. Bakker van Maanen is hier aanwezig in het voormalige La Place.

 

Tot wanneer de winkel open is geeft baron Van Verschuer niet aan: “Er is geen einddatum”. Over hoeveel winkels het Landgoed wil openen en op welke locatie zegt hij enkel: “Pop-ups zijn erg interessant, maar afhankelijk van de beschikbaarheid van winkels waar een pop-up mogelijk is”.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Britten kunnen kassaloos shoppen bij Sainsbury’s

14/08/2018

Ook bij de Britse supermarktketen Sainsbury’s loopt nu een proefproject met mobiel scannen en betalen: met behulp van hun smartphone kunnen klanten boodschappen doen zonder langs de kassa te hoeven.

HelloFresh gaat toch nog niet voor winst

14/08/2018

Hoewel HelloFresh winst had beloofd voor het einde van dit jaar, geeft de leverancier van maaltijdboxen nu toch de voorkeur aan nieuwe investeringen. Na een sterk tweede kwartaal gaat het bedrijf voor extra groei in de Verenigde Staten.

United Petfood blijft op overnamepad

09/08/2018

United Petfood, fabrikant van honden- en kattenbrokken en hofleverancier van menig huismerk van supermarkten, rijgt de overnames aan elkaar. Een maand na de overname van een Spaanse concurrent doen de Gentenaars dat kunstje nog eens over in Roemenië.

AB InBev wil Afrika aan de drank krijgen

09/08/2018

Het groeipotentieel van AB InBev ligt in Afrika. De brouwerij heeft hoge verwachtingen van het continent: de welvaart en de bevolking, die steeds vaker een biertje lust, groeien er snel. 

Lidl stelt auto’s ter beschikking van shoppers

08/08/2018

“Je eigen wagen voor inkopen”, zo stelt Lidl zijn nieuwe autodeeldienst voor. In samenwerking met Mazda kan je in Duitsland weldra autodelen vanop de parking van Lidl-supermarkten. 

Lagere omzet, hogere winst voor Ahold Delhaize

08/08/2018

Terwijl de omzet van Ahold Delhaize onder druk staat in de Verenigde Staten, bevestigt Delhaize in België de positieve trend die in het eerste kwartaal werd ingezet, met dank aan de tovergroentjes. Online ligt de groep op koers.