Lees RetailDetail Food 15 online | RetailDetail

Lees RetailDetail Food 15 online

Lees RetailDetail Food 15 online

In het vijftiende nummer van RetailDetail Food passeert de redactie langs de kassa. Letterlijk: om te kijken of het impulsaanbod daar nu wat gezonder wordt. En, wat denkt u? 


Snoepgoed en foodwaste


Ondernemers van Albert Heijn, AD Delhaize, Carrefour Easy en Spar zien de vraag naar gezond wel toenemen maar relativeren de problematiek ook. Snoepgoedfabrikanten wijzen op het grote belang van de kassa-omzet maar zien ook potentieel in een gezonder aanbod.  


Voedselverspilling is een andere problematiek: we lijsten enkele mooie initiatieven op van Europese foodretailers. Verder bezocht de redactie een mooie Alvo-winkel in Kieldrecht en leren we van de Europese baas van McCain hoe Belgisch die Canadese diepvriesfrietjes tegenwoordig zijn. 


Wie ‘m nog niet in de brievenbus aantrof, kan RetailDetail Food nummer 15 hier online lezen

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Supermarkten scoren barslecht in onderzoek Oxfam Novib

21/06/2018

De vijf grootste supermarktketens in Nederland (Albert Heijn, Jumbo, Lidl, Aldi en PLUS) houden de economische uitbuiting van mensen die in ontwikkelingslanden ons voedsel produceren, in stand. Dat zegt Oxfam Novib in een vandaag verschenen rapport.

Avontuurlijke bierliefhebbers vormen uitdaging voor kleine brouwers

20/06/2018

Wereldwijd blijft de consumptie van ‘craft beer’ flink stijgen, maar merktrouw is voor de liefhebbers van artisanale speciaalbieren een erg relatief begrip. Dat betekent een uitdaging voor de producenten.

Colruyt Group presteert beter dan verwacht

19/06/2018

Mede dankzij een sterk eindejaar kon Colruyt Group afgelopen boekjaar zijn marktaandeel opnieuw licht verhogen. Een beetje tegen de verwachtingen in bleven de marges op peil. Ook de onlineactiviteiten deden het goed.

Betalen met Appie bij Albert Heijn

15/06/2018

In Haarlem en Utrecht kunnen shoppers deze zomer bij Albert Heijn betalen met hun Appie-app.  De komende drie maanden voert de keten er een test met kassaloos shoppen, waarbij klanten met de app boodschappen scannen en betalen.

Jumbo richt Belgische vennootschap op

13/06/2018

De Nederlandse supermarktketen Jumbo lijkt nu echt op weg naar België: ze heeft immers recent in Antwerpen de vennootschap bvba Jumbo België opgericht.

Carrefour in zee met Google

12/06/2018

De digitale transformatie van retailgroep Carrefour komt in een versnelling door een partnerschap met Google. Franse consumenten zullen kennismaken met nieuwe retailmodellen en koopervaringen, zegt de retailer.