Lidl Delfzijl wil naar historische steenfabriek | RetailDetail

Lidl Delfzijl wil naar historische steenfabriek

Lidl Delfzijl wil naar historische steenfabriek
Shutterstock

Discounter Lidl  heeft een vergunning aangevraagd voor een vestiging op het terrein van de voormalige steenfabriek Hijlkema in Delfzijl. De keten moet haar huidige winkel in de Groningse plaats over een half jaar sluiten.

Plaats maken voor herontwikkeling

De Vennenflat, waarin de supermarkt nu is gevestigd, wordt komende zomer gesloopt en het bestaande winkelgebied aan het Vennenplein maakt dan plaats voor herontwikkeling tot nieuw woon- en winkelgebied nabij het centrum in Delfzijl. Lidl overlegt al langere tijd met de gemeente over een verplaatsing naar een andere locatie, omdat de keten niet akkoord wil gaan met de parkeerruimte die in het vernieuwde winkelgebied voor de formule beschikbaar komt, zo schrijft het Dagblad van het Noorden.

 

De steenfabriek van de familie Hijlkema was tot 2002 in bedrijf als Elektrische Steen- en Draineerbuizenfabriek Fivelmonde en diende tot 2009 als museum. Het twee hectare grote terrein staat sindsdien te koop.

 

De gemeente Delfzijl ziet Lidl bij voorkeur verhuizen naar een foodplein aan het vernieuwde Vennenplein, waar ook plaats voorzien is voor andere supermarkten en versspeciaalzaken van het winkelgebied. "Ons beleid is erop gericht alle detailhandel te concentreren in één compact kernwinkelgebied in het centrum", zegt wethouder IJzebrand Rijzebol in het bericht. "En dan zéker de supermarkten, want dat zijn de grote trekkers die voor publiek kunnen zorgen."

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Carrefour gaat So.bio met overname Franse bioketen

20/07/2018

Carrefour onthult zijn biologische ambities met de overname van So.bio, een lokale bioketen met acht winkels in het zuidwesten van Frankrijk. De keten wil graag nationale dekking krijgen.

Meer omzet, minder winst voor Sligro

19/07/2018

In de eerste helft van het jaar steeg de omzet van Sligro Food Group met 11% tot 1,1 miljard euro, maar de nettowinst daalde van 26 miljoen naar 25 miljoen euro.

Illy wordt opgevrijd door Douwe Egberts en Nestlé

18/07/2018

Er komt voorlopig geen einde aan de consolidatiebewegingen in de koffiesector. Zowel JAB als Nestlé tonen interesse in het Italiaanse Illycaffè, maar het is niet zeker of de familie het bedrijf wil verkopen.

Kweekvlees tegen 2021 in de winkel?

18/07/2018

De commercialisering van laboratoriumvlees komt een stap dichterbij. Pionier Mosa Meat heeft 7,5 miljoen euro opgehaald voor de bouw van een fabriek die binnen drie jaar een betaalbaar product op de markt zal brengen.

Aldi zet in op hernieuwbare energie

17/07/2018

Aldi Nord publiceerde zopas een ambitieus internationaal klimaatbeleid: de retailer wil de uitstoot van broeikasgassen met 40% terugdringen tegen 2021 en onthult in zijn tweede duurzaamheidsrapport enkele sprekende cijfers.

Nog flink wat groeipotentieel voor discounters in West-Europa

16/07/2018

Ondanks overbewinkeling in heel wat Europese markten plannen discounters tegen 2023 tien miljoen vierkante meter bijkomende winkeloppervlakte op het continent. Ook in zogenaamd verzadigde markten als de Duitse en de Britse liggen er mooie groeikansen, meent LZ Retailytics.