Lidl Duitsland wil straks zelf ijs produceren

Lidl Duitsland wil straks zelf ijs produceren

De Duitse discounter Lidl wil in 2017 zelf ijs gaan produceren en overweegt de aankoop van de fabriek van de huidige hoofdleverancier van ijsproducten, zuivelonderneming DMK In Waldfeucht-Haaren. Ook de bouw van een eigen ijsfabriek naast de huidige bakkerijfabriek van Lidl in Übach-Palenberg wordt onderzocht.

Breed assortiment ijs 

De discountgigant wil in de eigen ijsfabriek onder meer ijshoorntjes en gezinsverpakkingen ijs gaan produceren. Lidl Duitsland brengt een breed assortiment ijs onder het eigen merk Gelatelli in de winkels en heeft in jaarlijks in de kerstperiode ook een reeks 'luxueuzere' producten zoals ijstaarten in het assortiment.

 

Lidl maakte in mei bekend dat de ijsproductie wordt geherstructureerd: hierbij gaan de ijsfabrieken in Recke en Nürnberg dicht. Tegelijkertijd wordt er fors geïnvesteerd in de vestigingen in Waldfeucht-Haaren, Everswinkel en Prenzlau. De eventuele ijsproductie in eigen beheer zou eveneens gevolgen hebben voor ijsleveranciers als Ysco, dochteronderneming van Milcobel, Eisbär en R&R.

Tags: