Lidl Duitsland wil straks zelf ijs produceren | RetailDetail

Lidl Duitsland wil straks zelf ijs produceren

Lidl Duitsland wil straks zelf ijs produceren

De Duitse discounter Lidl wil in 2017 zelf ijs gaan produceren en overweegt de aankoop van de fabriek van de huidige hoofdleverancier van ijsproducten, zuivelonderneming DMK In Waldfeucht-Haaren. Ook de bouw van een eigen ijsfabriek naast de huidige bakkerijfabriek van Lidl in Übach-Palenberg wordt onderzocht.

Breed assortiment ijs 

De discountgigant wil in de eigen ijsfabriek onder meer ijshoorntjes en gezinsverpakkingen ijs gaan produceren. Lidl Duitsland brengt een breed assortiment ijs onder het eigen merk Gelatelli in de winkels en heeft in jaarlijks in de kerstperiode ook een reeks 'luxueuzere' producten zoals ijstaarten in het assortiment.

 

Lidl maakte in mei bekend dat de ijsproductie wordt geherstructureerd: hierbij gaan de ijsfabrieken in Recke en Nürnberg dicht. Tegelijkertijd wordt er fors geïnvesteerd in de vestigingen in Waldfeucht-Haaren, Everswinkel en Prenzlau. De eventuele ijsproductie in eigen beheer zou eveneens gevolgen hebben voor ijsleveranciers als Ysco, dochteronderneming van Milcobel, Eisbär en R&R.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Eerste gezonde eetmuur in Amsterdam

13/07/2018

Eind augustus opent in de Kinkerstraat van Amsterdam de Health Food Wall. Goed nieuws voor de liefhebbers van gezonde voeding die een salade boven een kroket verkiezen.

Starbucks wil af van plastic rietjes

12/07/2018

De Amerikaanse koffieketen Starbucks doet vanaf 2020 plastic rietjes in de ban. Een kleine stap voor de koffiefan, maar een grote stap voor het milieu: de koffiegigant gebruikt immers wereldwijd zo’n miljard rietjes per jaar.

AB InBev in tandem met Turkse Efes op Russische markt

12/07/2018

Om het tanende succes op de Russische markt te counteren, heeft AB InBev zijn actitviteiten in het land van Vladimir Poetin ondergebracht in een joint venture met het Turkse Anadolu Efes.

Ondernemers akkoord met einde Emté

11/07/2018

De ondernemers van Emté hebben de overgang van hun keten naar Coop en Jumbo na een stemming goedgekeurd. Waarschijnlijk zullen alle partners de overeenkomst spoedig ondertekenen.

Jumbo Groep Holding stelt nieuwe directieleden aan

11/07/2018

Jumbo Groep Holding, het bedrijf achter supermarktketen Jumbo, maakte vandaag een aantal wissels bekend in de eigen directie. Jumbo België krijgt Peter Isaac als algemeen directeur, La Place neemt afscheid van Bart van den Nieuwenhof.

Pepsico dankt stijgende omzet aan snacks

10/07/2018

Dranken- en snackreus Pepsico boekte in het tweede kwartaal van dit jaar een lichte omzetstijging van 2,4%. Dat was echter niet te merken aan de nettowinst, die 14% lager uitviel als gevolg van de globale belastinglast.