Lidl Kapellen na jarenlange lijdensweg eindelijk open

Lidl Kapellen na jarenlange lijdensweg eindelijk open

Lidl Kapellen na jarenlange lijdensweg eindelijk open
Shutterstock

Bijna vier jaar nadat het openbaar onderzoek van start ging, is de nieuwbouw-Lidl in Kapellen eindelijk geopend. Na tal van procedures moest de versdiscounter, onder druk van de buurt die vreesde voor een verkeersinfarct, zijn oorspronkelijke plannen bijschaven.

Buurt niet tegen Lidl

Toen Lidl in januari 2014 aankondigde dat het in Kapellen een nieuwe vestiging wilde bouwen aan de Antwerpsesteenweg, op de grens tussen Kapellen en Mariaburg, rees er meteen protest bij de buurtbewoners. Niet zozeer tegen de komst van de versdiscounter, maar wel tegen de geplande in- en uitrit. Het protest leidde tot een procedure voor de bestendige deputatie. Lidl trok tweemaal naar de Raad van Vergunningsbetwisting maar kreeg ongelijk - de broodnodige bouwvergunning bleef uit - en uiteindelijk moest de groep zijn plannen aanpassen.

 

“We vertrekken altijd van een eerste plan met een ideaal scenario. Na overleg met de buurt en met het gemeentebestuur wordt dat bijgestuurd. Het resultaat mag er in elk geval zijn”, zegt Lidl-woordvoerster Isabelle Colbrandt in Gazet van Antwerpen.

 

Maar nu is de nieuwe vestiging dus open: goed voor een oppervlakte van 1.020 m² en dertig medewerkers. De klanten vinden een assortiment van 1.500 producten, waarvan 90% van eigen merken, met een groot aandeel voeding van Belgische bodem en zelfs een biohoek. Wie met de elektrische wagen of fiets komt, kan tijdens de boodschappen ‘bijtanken’ aan een van de twee laadpalen op het parkeerterrein.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Eerste gezonde eetmuur in Amsterdam

13/07/2018

Eind augustus opent in de Kinkerstraat van Amsterdam de Health Food Wall. Goed nieuws voor de liefhebbers van gezonde voeding die een salade boven een kroket verkiezen.

Starbucks wil af van plastic rietjes

12/07/2018

De Amerikaanse koffieketen Starbucks doet vanaf 2020 plastic rietjes in de ban. Een kleine stap voor de koffiefan, maar een grote stap voor het milieu: de koffiegigant gebruikt immers wereldwijd zo’n miljard rietjes per jaar.

AB InBev in tandem met Turkse Efes op Russische markt

12/07/2018

Om het tanende succes op de Russische markt te counteren, heeft AB InBev zijn actitviteiten in het land van Vladimir Poetin ondergebracht in een joint venture met het Turkse Anadolu Efes.

Ondernemers akkoord met einde Emté

11/07/2018

De ondernemers van Emté hebben de overgang van hun keten naar Coop en Jumbo na een stemming goedgekeurd. Waarschijnlijk zullen alle partners de overeenkomst spoedig ondertekenen.

Jumbo Groep Holding stelt nieuwe directieleden aan

11/07/2018

Jumbo Groep Holding, het bedrijf achter supermarktketen Jumbo, maakte vandaag een aantal wissels bekend in de eigen directie. Jumbo België krijgt Peter Isaac als algemeen directeur, La Place neemt afscheid van Bart van den Nieuwenhof.

Pepsico dankt stijgende omzet aan snacks

10/07/2018

Dranken- en snackreus Pepsico boekte in het tweede kwartaal van dit jaar een lichte omzetstijging van 2,4%. Dat was echter niet te merken aan de nettowinst, die 14% lager uitviel als gevolg van de globale belastinglast.